Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Ronaldo sa ospravedlnil za incident: Konal som horúcou hlavou

Na snímke Cristiano Ronaldo, 13. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Portugalský futbalista niekoľko minút pred záverečným hvizdom duelu s Tottenhamom svojvoľne zamieril z lavičky náhradníkov do domácej šatne.

Manchester 21. októbra (TASR) - Cristiano Ronaldo sa ospravedlnil za incident zo stredajšieho zápasu Premier League medzi Manchestrom United s Tottenhamom Hotspur (2:0). Portugalský futbalista niekoľko minút pred záverečným hvizdom svojvoľne zamieril z lavičky náhradníkov do domácej šatne. Vedenie klubu sa vo štvrtok rozhodlo vyradiť Ronalda z kádra na sobotný duel 13. kola na ihrisku Chelsea Londýn.

"Vždy sa snažím ísť príkladom pre mladších spoluhráčov, či už v klube, alebo v portugalskej reprezentácii. Nie vždy je však to možné. Konal som horúcou hlavou a teraz musím znášať následky. Budem sa snažiť na sebe tvrdo pracovať na tréningovom ihrisku v Carringtone, podporovať mojich spoluhráčov a byť pripravený, keď opäť dostanem šancu," citoval server bbc.com slová Ronalda, ktoré napísal na svojom instagrame.

Podľa trénera Erika ten Haga nechcel Ronaldo v druhom polčase proti Tottenhamu striedať a nastúpiť na ihrisko, preto ho klub potrestal vyradením z kádra na zápas s Chelsea. "Musím stanoviť určité pravidlá a kontrolovať ich dodržiavanie. Na začiatku sezóny som dal výstrahu a povedal som, že keď sa priestupok zopakuje, vyvodím z toho dôsledky. Futbal je kolektívny šport," zdôraznil holandský kormidelník.

Ronaldovo gesto v zápase s Tottenhamom odsúdil bývalý anglický reprezentant Gary Lineker: "Devalvovalo to výborný výkon United. Takéto správanie je úbohé a neakceptovateľné." Niekdajší kapitán waleského národného tímu Ashley Williams na margo celej udalosti poznamenal: "Bol to veľkolepý večer v podaní Manchestru United a po skončení zápasu opäť všetci hovoria iba o Ronaldovi, ktorý ani nenastúpil."