Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Ronaldo si na debut počká, Al-Nassr prekročil legionársku kvótu

Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa rozcvičuje počas prvého tréningu po jeho predstavení v klube Al-Nassr v saudskoarabskom Rijáde v utorok 3. januára 2023. Foto: TASR/AP

Ronaldov nový klub vo štvrtok nemohol odohrať ligový zápas proti Al Ta'ee. Hustý dážď totiž spôsobil výpadok elektriny na štadióne a domáci tím preložil duel o 24 hodín.

Rijád 5. januára (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo si bude musieť chvíľu počkať na svoj debut v Al-Nassr FC. Saudskoarabský klub totiž angažovaním 37-ročného útočníka prekročil kvótu pre legionárov a pred jeho zaradením na súpisku bude musieť najprv mužstvo jeden cudzinec opustiť.

Ako vo štvrtok uviedla agentúra AFP, Ronaldo ešte stále nie je zaregistrovaný v novom klube. Päťnásobný víťaz Zlatej lopty je totiž deviaty cudzinec v kádri Al-Nassr, pričom v saudskoarabskej lige môžu v jednom tíme pôsobiť najviac ôsmi. V Al-Nassr hrajú napríklad kolumbijský brankár David Ospina, Brazílčania Luiz Gustavo a Anderson Talisca či kamerunský útočník Vincent Aboubakar. Podľa miestnych médií hviezdnemu Portugalčanovi pravdepodobne uvoľní miesto uzbecký stredopoliar Džaloliddin Mašaripov. "V súčasnosti prebiehajú rokovania o predaji jedného z hráčov, no ešte nie sú na konci," uviedol pre AFP nemenovaný zdroj z prostredia klubu.

Takisto nie je jasné, či si Ronaldo bude musieť odpykať trest ešte z pôsobenia v Manchestri United. Anglická futbalová asociácia (FA) mu v novembri udelila dvojzápasový dištanc za to, že po aprílovom zápase ManU s Evertonom vyrazil jednému z fanúšikov z ruky mobil. Saudská futbalová asociácia odkázala agentúre AFP, aby všetky otázky ohľadom Ronaldovho trestu smerovala Al-Nassr.

Ronaldov nový klub vo štvrtok nemohol odohrať ligový zápas proti Al Ta'ee. Hustý dážď totiž spôsobil výpadok elektriny na štadióne a domáci tím preložil duel o 24 hodín. "Zápas sa nemohol konať, keďže silný dážď spôsobil elektrické výpadky na osvetlení. Vzhľadom na bezpečnosť hráčov a všetkých účastníkov bol zápas odložený na piatok," uvádza sa vo vyhlásení saudskej Pro League. Dvadsaťpäťtisícový Mrsool Park v Rijáde bol vo štvrtok vypredaný.