Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rooney odmietol ponuku stať sa dočasne trénerom FC Everton

Wayne Rooney, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Päťdesiatročný Škót povedie na dočasnej báze "The Toffees" druhýkrát. Prvýkrát to bolo v roku 2019 na tri duely proti Chelsea, Manchestru United a Arsenalu po predčasnom odchode Marca Silvu.

Liverpool 28. januára (TASR) - Bývalý anglický futbalový reprezentant Wayne Rooney odmietol ponuku FC Everton stať sa dočasne trénerom účastníka Premier League. Chce totiž dodržať zmluvu na lavičke druholigového Derby County. Potvrdil to v piatok na tlačovej konferencii.

"Everton oslovil môjho agenta a požiadal ma o rokovania o dočasnom prebratí mužstva. Odmietol som. Verím, že raz sa stanem trénerom v Premier League. Na 100 percent. A ak by to raz bolo v Evertone, bolo by to naozaj skvelé. Mám však prácu v Derby County a tá je pre mňa dôležitá. Áno, toto rozhodnutie bolo veľmi ťažké. Samozrejme som o tom dlhšie premýšľal, ale rozhodol som sa takto," citovala agentúra DPA Rooneyho, ktorý na Merseyside prišiel ako 9-ročný. V prvom mužstve zaznamenal debut v PL ako 16-ročný (2002). O dva roky prestúpil do Manchestru United. Do Evertonu sa ako hráč ešte vrátil v sezóne 2017/2018.

Dočasným trénerom sa napokon stal Duncan Ferguson. Na poste nahradil Španiela Rafaela Beniteza, ktorý v liverpoolskom klube vydržal len osem mesiacov a skončil po prehre s Norwichom City. Päťdesiatročný Škót povedie na dočasnej báze "The Toffees" druhýkrát. Prvýkrát to bolo v roku 2019 na tri duely proti Chelsea, Manchestru United a Arsenalu po predčasnom odchode Marca Silvu. Získal v nich 5 bodov, potom na post nastúpil Talian Carlo Ancelotti a Ferguson mu robil asistenta. Benitez sa stal šiestym trénerom, ktorý v uplynulých šiestich rokoch predčasne prišiel o prácu v Goodison Parku za pôsobenia majiteľa Farhada Moshiriho.

Evertonu sa v tejto sezóne nedarí. V tabuľke najvyššej anglickej súťaže mu patrí až 16. priečka, pričom na konte má z 20 zápasov až 11 prehier.