Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rooney s 200. gólom v drese ManUtd, odvďačil sa Moyesovi za dôveru

Hráč Manchesteru United Wayne Rooney (vľavo) sa raduje s Ashleyom Youngom (vľavo) a Robinom van Persiem Foto: TASR/AP

Živou vodou pokropený kanonier sa proti nemeckému klubu prvýkrát strelecky presadil v 22. minúte.

Manchester 18. septembra (TASR) - Anglický futbalový reprezentant Wayne Rooney najlepším možným spôsobom odpovedal kritikom, ktorí spochybňovali jeho aktuálnu výkonnosť. V utorkovom zápase Ligy majstrov proti Bayeru Leverkusen zaťažil útočník Manchestru United konto súpera dvoma gólmi, ďalší pripravil spoluhráčovi Antoniovi Valenciovi a mierou vrchovatou tak prispel k výhre anglického veľkoklubu 4:2.

Rooney zaokrúhlil svoju gólovú zbierku v drese "červených diablov" na rovných dvesto a v historických klubových tabuľkách mu medzi kanoniermi patrí štvrté miesto za Bobbym Charltonom (249), Denisom Lawom (237) a Jackom Rowleym (211). Kým Sir Alex Ferguson 27-ročného útočníka na konci minulého ročníka v kľúčových súbojoch vynechával zo základnej zostavy, nový tréner ManU David Moyes mu plne dôveruje a myslí si, že Rooney sa môže stať jedným z "najväčších predátorov" v klubovej histórii.

"Pamätám si, ako som mu pri prvom našom stretnutí povedal, že si myslím, že má veľkú šancu stať sa jedným z najlepších strelcov v dejinách klubu. Ak bude hrať tak ako proti Leverkusenu, tak sa jedného dňa medzi nich určite zaradí," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Moyes na adresu svojho zverenca. Bývalý kouč Evertonu prejavil absolútnu dôveru v reprezentanta Albiónu aj počas leta, keď sa o jeho služby intenzívne zaujímala londýnska Chelsea a prestup vyzeral byť v jednej chvíli na spadnutie. Rooney o pytačkách Chelsea nikdy verejne nehovoril, prvýkrát ich komentoval až po víťazstve nad Bayerom.



"V lete som si vstúpil do svedomia, tvrdo som na sebe pracoval a koncentroval sa iba na futbal. Fanúšikovia Manchestru sa ku mne správali fantasticky a vždy ma podporovali. Verím, že sa im za to odvďačím gólmi a výkonmi, aké som podal dnes," povedal Rooney.

Živou vodou pokropený kanonier sa proti nemeckému klubu prvýkrát strelecky presadil v 22. minúte, keď po centri Evru pálil presne z voleja. V 70. minúte pridal svoj druhý zásah, po úniku potrestal nedorozumenie obrancov Leverkusenu. Okrem toho mal ešte jednu sľubnú gólovú šancu, keď obišiel aj súperovho gólmana, no z uhla netrafil prázdnu bránku. "Som hrdý, že som mohol dať 200 gólov za taký klub, akým je Manchester United. Dúfam, že svoju zbierku ešte zveľadím. Prvý zápas v Lige majstrov je vždy veľmi dôležitý a som rád, že sme vykročili do súťaže víťazne," povedal podľa agentúry Reuters Rooney, ktorý dosiahol okrúhly míľnik v 402. zápase v drese United. Navyše, s 30 trefami v Lige majstrov predstihol v klubových tabuľkách o jeden zásah Ryana Giggsa a patrí mu v nich druhé miesto, na historicky najlepšieho kanoniera "červených diablov" v LM Ruuda van Nistelrooya stráca ešte osem gólov.