Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rozbehnuté Košice nepribrzdil ani Zvolen

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hosťom sa jeden získaný bod málil a prehrou potvrdili nelichotivú bilanciu na klziskách súperov.

Košice 6. novembra (TASR) - Hokejisti HC Košice prvýkrát v sezóne zvíťazili v štyroch zápasoch po sebe, čím sa ideálne naladili na reprezentačnú prestávku. Víťazstvo 4:3 po predĺžení bolo podľa trénera Dana Cemana skôr o bojovnosti než o hokejovej kráse. Hosťom sa jeden získaný bod málil a prehrou potvrdili nelichotivú bilanciu na klziskách súperov.

Košičania zvíťazili v deviatich z uplynulých jedenástich zápasov a po nevýraznom štarte do sezóny sa výrazne dvihli tabuľkou. Pred prvou ligovou prestávkou v sezóne sú zásluhou lepšieho skóre na 5. mieste pred Spišskou Novou Vsou. V stretnutí so Zvolenom prehrávali 1:2 aj 2:3, ale napokon odišli ako víťazi. Na dôležitom góle Matúša Havrilu na 3:3 mal asistenciu najstarší extraligový útočník Lukáš Hvila, ktorý prišiel na výpomoc počas absencie trojice útočníkov. "Nad návratom do extraligy som nepremýšľal, ale stalo sa. Stále treba pracovať naplno, veriť a niekedy to príde aj takto. Mal som nejaké úlohy, ktoré som sa snažil plniť, hoci môj čas na ľade nebol taký, na aký som bol zvyknutý. Napokon to pre nás dobre dopadlo a môžeme byť spokojní," poznamenal Hvila, ktorý po zápase nevedel povedať, ako dlho bude trvať jeho anabáza a či bude súčasť tímu aj po reprezentačnej prestávke.

Košičania vrátili súperovi prehru 2:5 z úvodného vzájomného zápasu. "Od začiatku do konca sme bojovali a bola cítiť túžba tímu po víťazstve. Dôležité bolo, že sme sa napriek nepriaznivému stavu dvakrát dokázali vrátiť do zápasu. Najmä gól Matúša Havrilu bol veľmi dôležitý. Myslím si, že to nebol na oko pekný zápas, skôr to bol taktický boj dvoch kvalitných tímov. Pre nás sú to dobré body pred prestávkou," poznamenal tréner Ceman.

Pre Zvolenčanov to bol ôsmy zápas na súperovom klzisku. Doteraz vonku získali iba šesť bodov a len Nitra je v tomto ukazovateli slabšia (4). "Vieme, že v zápasoch na klziskách súperov sa nám príliš nedarí. Veľmi sme chceli tri body a keď to už išlo do predĺženia, tak by sme brali aj dva. Žiaľ, nevyšlo to. Z našej strany tam bolo chcenie, boli sme namotivovaní. V predĺžení sme to však nezvládli," poznamenal útočník Marek Hecl, ktorý sa bilanciou 1+2 podieľal na všetkých troch góloch hostí. Potvrdil tým dobrú fazónu, keď v uplynulých štyroch dueloch nazbieral deväť bodov (5+4). "Cítim sa dobre. Každému útočníkovi sa dvíha sebavedomie, keď boduje. Som rád, že produktivitou pomáham tímu," povedal Hecl. Podľa trénera Petra Oremusa mali Zvolenčania získať aj viac než jeden bod. "Odohrali sme dobrý zápas, žiaľ, mrzia nás nevyužité šance. Mali sme ich dosť na to, aby sme strelil viac gólov. Jeden získaný bod je pre nás málo, mali sme ich získať viac," uviedol kormidelník HKM Zvolen.