Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rozhodca Zwayer nebude rozhodovať zápasy Dortmundu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zwayer podľa záveru vyšetrovateľov zobral v roku 2004 ako asistent peniaze od hlavnej postavy škandálu Roberta Hoyzera.

Frankfurt 30. decembra (TASR) - Nemecký futbalový rozhodca Felix Zwayer nebude viesť istý čas zápasy Borussie Dortmund. Rozhodol o tom Nemecký futbalový zväz (DFB) v reakcii na kontroverzné verdikty Zwayera v ostrosledovanom šlágri BVB s majstrovským Bayernom Mníchov.

Šéf rozhodcov DFB Lutz Michael Fröhlich pre štvrtkové vydanie magazínu Kicker potvrdil, že "by v blízkej budúcnosti nebolo zodpovedné voči všetkým stranám delegovať na vzájomné súboje týchto súperov rovnaké zloženie rozhodcov", pričom treba "nechať uplynúť istý čas".

Rozhodcu s odznakom FIFA podrobili hráči Dortmundu veľkej kritike po zápase začiatkom decembra, v ktorom Bavori vyhrali 3:2. Duel vo Vestfálsku rozhodla penalta hostí, pričom aj domáci sa už predtým márne dožadovali jedného pokutového kopu. Angličan Jude Bellingham dokonca po stretnutí nepriamo obvinil arbitra z korupcie, za čo dostal od disciplinárky pokutu 40.000 eur. Anglický reprezentant svojím výrokom narážal na účasť arbitra v najväčšej kauze manipulovania zápasov v histórii Nemecka. Zwayer podľa záveru vyšetrovateľov zobral v roku 2004 ako asistent peniaze od hlavnej postavy škandálu Roberta Hoyzera. Neskôr pomáhal korupciu odkryť a z manipulácie nebol napriek polročnému trestu zákazu činnosti usvedčený. Informovala agentúra DPA.