Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Rozhodcovia v Nemecku absolvovali pred reštartom prvú vlnu testovania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Nemecku evidovali v pondelok popoludní takmer 172.000 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7569 ľudí.

Kolín 11. mája (TASR) - Futbaloví rozhodcovia v Nemecku v pondelok absolvovali prvú vlnu testovania na prítomnosť koronavírusu, keďže cez víkend je v pláne reštart sezóny vo dvoch najvyšších súťažiach. Po spomalení šírenia pandémie sa prvá a druhá bundesliga opäť rozbehnú v sobotu 16. mája.

Druhé testy absolvujú deň pred zápasmi, uviedla agentúra SID. "Ak budú ich testy negatívne, nasledovať bude delegácia na zápas. Ak bude test pozitívny, rozhodcu alebo asistenta zo zápasu stiahneme a jeho miesto zaujme ďalší arbiter," povedal šéf rozhodcov Nemeckého futbalového zväzu Lutz Michael Fröhlich na oficiálnom webe riadiaceho orgánu. Podľa jeho slov arbitri tento týždeň absolvujú aj špeciálne semináre s dôrazom na úskalia rozhodovania zápasov bez divákov.

V Nemecku evidovali v pondelok popoludní takmer 172.000 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7569 ľudí. Celosvetovo je v 212 krajinách/územiach potvrdených už vyše 4,1 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu vyše 283.000 osôb.