Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rozruch pred madridským derby, na moste visela figurína Viniciusa

Vinicius Junior v nedeľu 11. septembra 2022 počas futbalového zápasu španielskej La Ligy medzi Realom Madrid a Mallorcou na štadióne Santiaga Bernabeua v Madride v Španielsku. Foto: TASR/AP

Španielske médiá označili incident za rasistický útok a vážnu hrozbu voči 22-ročnému Brazílčanovi. Prípad už vyšetruje polícia.

Madrid 26. januára (TASR) - Z mosta neďaleko tréningového centra futbalistov Realu Madrid visel nafukovací panák oblečený v drese krídelníka Viniciusa Juniora. Stalo sa tak necelý deň pred štvrtkovým štvrťfinálovým súbojom Španielskeho pohára, v ktorom "Los Blancos" narazia na mestského rivala Atletico.

"Madrid nenávidí Real," znel nápis na transparente vyvesenom nad figurínou. Tento slogan v minulosti používali ultras Atletica, informovala agentúra AFP. Fanúšikov "Los Colchoneros" už v septembri vyšetrovali za rasistické chorály namierené na Viniciusa, no prokuratúra prípad uzavrela, pretože nebolo možné identifikovať vinníkov.

"Musíme ho chrániť. Futbal ho potrebuje, má mimoriadny talent a musíme ho chrániť fyzicky aj psychicky," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii na adresu Viniciusa tréner Realu Carlo Ancelotti.

Španielske médiá označili incident za rasistický útok a vážnu hrozbu voči 22-ročnému Brazílčanovi. Prípad už vyšetruje polícia.