Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

RTVS ponúkne európsky futbal na novom televíznom okruhu :Šport

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Sme radi, že práve v roku majstrovstiev sveta vo futbale sa na obrazovky Športu dostanú aj tri zo štyroch najsilnejších európskych líg, dodal intendant programovej služby :Šport Marcel Merčiak.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Televízia RTVS získala na tri roky highlightové práva na najväčšie európske futbalové súťaže - Ligu majstrov, španielsku La Ligu, nemeckú Bundesligu a taliansku Serie A. Divákom ich ponúkne od budúceho roka na novej programovej službe :Šport.

RTVS tak prinesie zostrihy z futbalových zápasov LM a tiež 50-minútové magazíny zo zápasov najvyšších súťaží v Španielsku, Nemecku a Taliansku. Športoví fanúšikovia ich uvidia v premiére po skončení duelov a následne aj v reprízach. :Šport ponúkne premiérovo 83 highlightov z Ligy majstrov, 95 magazínov z La Ligy a rovnako 95 magazínov zo Serie A a 85 magazínov z Bundesligy.

"Okrem toho máme samozrejme práva aj na priame prenosy z ďalších dvoch sezón Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy, a tiež na zápasy slovenských futbalových mužstiev v predkolách Ligy majstrov a ďalších dvoch európskych súťaží. To dáva naozaj prémiovú mozaiku špičkového televízneho futbalového obsahu," uviedol v tlačovej správe riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

"Vrcholný európsky klubový futbal mal vždy svoje miesto v športovom vysielaní RTVS, predovšetkým prostredníctvom prenosov z európskych pohárových súťaží. Po necelých štyroch rokoch sa na naše obrazovky vracia Liga majstrov v sumáre toho najlepšieho a najpodstatnejšieho z futbalových stretnutí. Mať Ligu majstrov v akomkoľvek divácky atraktívnom formáte bola jedna z našich priorít pri tvorbe plánov novej programovej služby. Sme radi, že práve v roku majstrovstiev sveta vo futbale sa na obrazovky Športu dostanú aj tri zo štyroch najsilnejších európskych líg. Fanúšikovia dostanú šancu vnímať skvelé výkony a vrcholné momenty špičkových futbalistov z popredných európskych klubov, ktoré budú na jeseň bezpochyby najväčšími dodávateľmi hráčov na svetový šampionát v Katare," dodal intendant programovej služby :Šport Marcel Merčiak.