Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

RTVS prinesie cez víkend 11 športových priamych prenosov na Dvojke

Na ilustračnej snímke budova RTVS v Mlynskej doline. Bratislava, 3. apríla 2014. Foto: TASR - Michal Svítok

Diváci uvidia naživo severské lyžovanie, atletiku, slovenský futbal a hokej.

Bratislava 28. februára (TASR) - Tento víkend RTVS odvysiela na Dvojke 11 šporgových priamych prenosov a 2 premiérové magazíny, na webe bude vysielať ďalšie 2 priame prenosy. Diváci uvidia naživo severské lyžovanie, atletiku, slovenský futbal a hokej.

V piatok o 13.10 h môžu fanúšikovia lyžovania sledovať na majstrovstvách sveta v severských disciplínach v rakúskom Seefelde štafetu mužov na 4x10 km a o 15.55 h skoky na lyžiach na strednom mostíku. V sobotu sa budú vysielať o 12.10 h preteky žien na 30 km a priame prenosy z MS uzavrie nedeľňajší beh mužov na 50 km. Úvod si budú môcť priaznivci pozrieť na webe od 14.20 h, ich záver pôjde vo vysielaní Dvojky po skončení atletiky. Online sa bude vysielať sobotňajšia severská kombinácia družstiev a skoky na lyžiach zmiešaných družstiev.

Prenosy z atletických halových majstrovstiev Európy v škótskom Glasgowe prinesie RTVS v piatok od 19.55 h na webe a o 21.00 h na Dvojke. V sobotu sa začne prenos z Glasgowa online od 18.55 h, v televíznom vysielaní bude atletika pokračovať po skončení hokejového prenosu. V nedeľu bude prvý televízny prenos z ME už o 10.55 h, pokračovať sa bude po skončení futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava.

Prenos z otváracieho zápasu zo štadióna na Tehelnom poli sa začne v nedeľu hodinu pred úvodným výkopom o 17.00 h špeciálnym štúdiom. V ňom sa prostredníctvom unikátnych archívnych záberov vráti aj k najväčším stretnutiam na starom Tehelnom poli. Okrem očakávaného fortunaligového derby prinesie RTVS aj priamy prenos zo sobotňajšieho zápasu Nitra - Sereď na Dvojke o 15.15 h. Prehľad zápasov 21. kola priblíži v exkluzívnom Fortuna liga magazíne v nedeľu o 22.10 h, kde prinesie obrazové spravodajstvo zo všetkých zápasov tohto kola. RTVS pripravila aj Magazín Európskej ligy, ten odvysiela v sobotu 2. marca o 14.50 h.

Z osemfinálových zápasov play off hokejovej Tipsport Ligy odvysiela RTVS v piatok a v sobotu súboje medzi MHC MIKRON Nové Zámky a HC 07 Detva. V prvom dueli sa stretnú tímy v piatok o 18.00 h, v sobotu bude séria pokračovať druhým súbojom o 17.45 h.