Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Športový program RTVS začne vysielať pred Vianocami

Na snímke generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Jaroslav Rezník. Foto: Archív RTVS

Šéf sekcie športu RTVS Matej Hajko oznámil, že na rok 2022 má verejnoprávna televízia zazmluvnené všetky významné podujatia, odvysiela viac ako 3600 hodín priamych prenosov.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Nová programová služba RTVS pod názvom Šport, zameraná na šport a životný štýl, začne vysielať 20. decembra. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Vysielanie štvrtého televízneho okruhu RTVS sa začne 20. decembra o 17.00 h. "Zmyslom novej programovej služby nie je len prinášať kvalitne remeselne spracované prenosy zo športových podujatí, ale najmä podnietiť všetky vekové a sociálne vrstvy a štruktúry obyvateľstva k pohybu, pretože čím viac sa človek každý deň hýbe, tým väčší predpoklad je, že bude silnejšia aj jeho imunita a zdravie,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Upozornil zároveň na to, že nová stanica umožní lepšie profilovať jednotlivé programové služby a prinesie tak i zvýšenie podielu národnostného vysielania či detskej tvorby. "Na už existujúcich programových službách sa o 100 percent rozšíri vysielanie premiérových programov národnostného a regionálneho vysielania, ktoré dostane pevný časový priestor. Bude sa stabilizovať a rozširovať detské vysielanie, Večerníček a bude vytvorený štvrtý detský blok. Vytvorí sa pravidelný priestor pre umelecké a hudobné programy i reprízy pôvodných programov," spresnil.

Šéf sekcie športu RTVS Matej Hajko oznámil, že na rok 2022 má verejnoprávna televízia zazmluvnené všetky významné podujatia, odvysiela viac ako 3600 hodín priamych prenosov. "Na našich obrazovkách sa objavia všetky kľúčové podujatia budúceho roka - ZOH v Pekingu, MS v hokeji vo Fínsku či MS vo futbale v Katare, rovnako však i ďalšie prestížne akcie a súťaže v rámci širokého spektra športov," dodal.

Upozornil tiež, že cieľom novej stanice je podporovať slovenský šport vrátane propagácie športového diania v regiónoch. "Výrazne väčší priestor v televíznom vysielaní dostanú aj doposiaľ menej verejne prezentované športy a športovci na Slovensku," uistil Hajko. Súčasťou programu bude i dynamické spravodajstvo, tvorcovia Športu majú takisto ambíciu oživiť športovú dokumentárnu tvorbu a zvýšiť podiel športovej publicistiky.

Všetky dôležité informácie o novej športovej televízii sú k dispozícii na stránke naladtesanasport.sk.