Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Rüdiger a DFB obvinili novinára za podnecovanie k rasovej nenávisti

Hráč Realu Madrid Lucas Vazquez (vpravo) oslavuje so spoluhráčom Antoniom Rudigerom. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný obranca je praktizujúci moslim a 11. marca v súvislosti so začiatkom Ramadánu zverejnil svoju fotografiu v rúchu na modlitebnej podložke s pravým ukazovákom smerujúcim nahor.

Berlín 26. marca (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) a Antonio Rüdiger z Realu Madrid spolu podnikli právne kroky proti novinárovi Julianovi Reicheltovi. Podľa novinára Rüdiger uverejnil na sociálnej sieti príspevok s islamistickým gestom, čo hráč poprel. Informovala o tom agentúra DPA.

Tridsaťjedenročný obranca je praktizujúci moslim a 11. marca v súvislosti so začiatkom Ramadánu zverejnil svoju fotografiu v rúchu na modlitebnej podložke s pravým ukazovákom smerujúcim nahor. Reichelt na príspevok reagoval komentárom, v ktorom označil zdvihnutý ukazovák za islamistické gesto.

Reprezentačný obranca podal trestné oznámenie na berlínsku prokuratúru za urážky a ohováranie a podnecovanie k rasovej nenávisti. Zväz prípad nahlásil Centrálnej jednotke pre potláčanie internetovej kriminality (ZIT) vo Frankfurte.