Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rusi do čela H-skupiny, Karpin: Takúto kvalitu sme vždy mali

Ruskí futbalisti sa tešia po strelení úvodného gólu v kvalifikačnom zápase H-skupiny o postup na futbalové MS 2022 Slovinsko - Rusko v Maribore v pondelok 11. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Karpin prezradil, že po zlom hernom prejave v Kazani, keď Rusi získali tri body iba zásluhou vlastného gólu Milana Škriniara, hráčom nič nevyčítal.

Maribor 12. októbra (TASR) - Slovinci si po nevýraznom výkone Rusov v zápase proti Slovensku brúsili v Maribore na súpera zuby, no napokon po prehre 1:2 definitívne stratili šancu zúčastniť sa na futbalových MS 2022 v Katare. Rusi sa naopak prepracovali na čelo H-skupiny o dva body pred Chorvátov.

Hostitelia predchádzajúcich MS viedli v 32. minúte 2:0, keď skórovali obrancovia po štandardkách. Presadili sa Igor Divejev a nožničkami Georgi Džikija. Domáci ešte do prestávky dokázali znížiť zásluhou Josipa Iličiča, no zo zápasu si neodniesli ani bod. Nezopakovali tak príbeh z kvalifikácie na MS 2010, keď skončili v skupine druhí za Slovenskom a cez Rusov sa v baráži dostali na šampionát do Juhoafrickej republiky. "Je jasné, že prežívame sklamanie, nedosiahli sme na stanovený cieľ. Veľmi rýchlo sme v zápase stratili pôdu pod nohami. Po prestávke sme sa vrátili do hry, no Rusi hrali umne, takticky a zodpovedne. Veľmi dobre narušovali náš herný rytmus," priznal tréner Slovincov Matjaž Kek podľa agentúry STA.

Rusi potvrdili, že od nich nemožno očakávať dva nepresvedčivé výkony za sebou. "Som spokojný s výsledkom a ešte viac s hrou. V zápase so Slovenskom nefungovalo nič, dnes sa toho podarilo veľa. V obrane, v útoku, pri napádaní súpera. Nikdy nemôžete byť spokojný na sto percent, no dnešné dojmy sú pozitívne," prejavil radosť podľa championat.com tréner Rusov Valerij Karpin, ku ktorému sa pridali aj jeho zverenci a v šatni tak mohutnými hlasmi zaznela skladbu Valera z repertoáru ruskej speváčky Afrodity.

Karpin prezradil, že po zlom hernom prejave v Kazani, keď Rusi získali tri body iba zásluhou vlastného gólu Milana Škriniara, hráčom nič nevyčítal. "Povedal som im, že jediný idiot som tu ja. Neumožnil som hráčom dostať sa na ich úroveň kvality. Dnes sme hrali lepšie. Toto je merítko, ktoré sme vždy mali," prízvukoval Karpin.