Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Rusi sú proti Slovákom favoriti, Faško-Rudáš: Musíme ísť naplno

Na snímke hráči Slovenska pred zápasom základnej A-skupiny Veľká Británia - Slovensko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v nedeľu 23. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pre Slovákov budú Rusi tretí súper na MS a dá sa očakávať, že predvedú oveľa väčšiu hokejovú kvalitu než Bielorusi a Briti.

Riga 23. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia v pondelok proti Rusku (od 15.15 SELČ) s cieľom pripraviť lídrovi A-skupiny prvú prehru na MS v Rige. Zverenci Craiga Ramsayho budú mať v nohách nedeľný zápas s Veľkou Britániou, zborná nastúpi po dni voľna, pred ktorým si pripísala dve víťazstvá.

Rusi, hrajúci oficiálne pod hlavičkou Ruského olympijského výboru, zdolali v úvodné dva dni šampionátu Česko (4:3) a Veľkú Britániu (7:1). Zatiaľ čo proti Britom bez problémov potvrdili pozíciu favorita, predtým s ambicióznymi Čechmi rozhodli o víťazstve až v 19 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. "Z toho zápasu som videl päť minút. Vedel som, že to bude vyrovnaný zápas, aj Rusi aj Česi majú výborné tímy. Tušil som, že to bude o jednom góle, Rusi to strhli na svoju stranu," povedal slovenský útočník Martin Faško-Rudáš pre TASR.

Pre Slovákov budú Rusi tretí súper na MS a dá sa očakávať, že predvedú oveľa väčšiu hokejovú kvalitu než Bielorusi a Briti. "Každý súper je ťažký, takže sa nemôžeme pozerať na nič iné a musíme ísť naplno," dodal Faško-Rudáš. Rusi sú pomerne častý súper Slovenska na MS. Predošlé dve konfrontácie sa skončili víťazstvom zbornej na nulu. Zatiaľ naposledy sa na šampionáte stretli pred tromi rokmi v Dánsku a Rusi zvíťazili 4:0. Zo súčasného kádra SR hrala v tom stretnutí iba pätica - Michal Krištof, Dávid Buc, Marek Ďaloga, Adam Jánošík a Mário Grman. Na MS 2017 v Nemecku zvíťazili Rusi nad Slovenskom hladko 6:0, v zostave zdolaných boli aj Jánošík, Martin Gernát a Pavol Skalický.

A-skupina /Olympijské športové centrum/:



SLOVENSKO - Rusko /pondelok 24. mája, 15.15 SELČ/

priamy prenos RTVS na Jednotke