Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Ruský krasokorčuliar Alijev získal prvý titul kontinentálneho šampióna

Ruský krasokorčuliar Dmitrij Alijev. Foto: TASR/AP

Alijev, ktorý bol po krátkom programe druhý, predviedol v Steiermarkhalle suverénne najlepšiu voľnú jazdu.

Graz 23. januára (TASR) - Ruský krasokorčuliar Dmitrij Alijev sa stal v rakúskom Grazi prvýkrát v kariére majstrom Európy. V súťaži sólistov triumfoval s celkovým ziskom 272,89 bodu, čo je jeho nové osobné maximum. Aj striebro putuje do Ruska zásluhou Artura Danieljana (246,74 b.), bronzový skončil s odstupom troch desatín Gruzínec Morisi Kvitelašvili.

Alijev, ktorý bol po krátkom programe druhý, predviedol v Steiermarkhalle suverénne najlepšiu voľnú jazdu. Skočil dva čisté štvorité tulupy, druhý v kombinácii s trojitým. Nezaváhal ani pri ďalších skokových sekvenciách a rozhodcovia ocenili jeho vystúpenie vysokou známkou 184,44 bodu. Ako posledný vstúpil na ľad vedúci muž po krátkom programe Čech Michal Březina, ktorý však svoju jazdu pokazil, dvakrát spadol pri pokuse o štvoritého salchowa a v konečnom účtovaní sa prepadol až na siedmu pozíciu.

Medzi sólistami bol voľný trón pre nového kontinentálneho šampióna, keďže Španiel Javier Fernandez ukončil po zisku siedmeho európskeho zlata za sebou kariéru. Slovenský reprezentant Michal Neuman nepostúpil do voľných jázd, v krátkom programe obsadil až 32. miesto.

Výsledky súťaže sóĺistov:


1. Dmitrij Alijev (Rus.) 272,89 b., 2. Artur Danieljan (Rus.) 246,74, 3. Morisi Kvitelašvili (Gruz.) 246,71, 4. Daniel Grassl (Tal.) 244,88, 5. Matteo Rizzo (Tal.) 237,01,6. Deniss Vasiljevs (Lot.) 232,67