Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rusnák pokračuje v MLS, podpísal zmluvu so Seattle Sounders na 3 roky

Albert Rusnák, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Rusnák v tejto sezóne strelil 11 gólov a zapísal si 11 asistencií. V slovenskej reprezentácii odohral 30 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov.

Seattle 13. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák sa stal novým hráčom klubu zámorskej MLS Seattle Sounders. Podpísal s ním zmluvu do konca sezóny 2022/2023 s opciou na ďalší rok. Informoval o tom dvojnásobný šampión MLS z rokov 2016 a 2019.

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar len pred niekoľkými dňami ukončil pôsobenie v klube MLS Real Salt Lake. V metropole Utahu pôsobil päť sezón, v uplynulej priviedol RSL ako kapitán do play off. Do Salt Lake City prišiel v roku 2017 z holandského FC Groningen. Za RSL celkovo odohral 140 zápasov, v ktorých zaznamenal 41 gólov a 39 asistencií.

"Máme veľkú radosť, že môžeme v Seattle privítať takého kvalitného hráča, ako je Albert. V 27 rokoch je na vrchole kariéry a už našu ligu veľmi dobre pozná. Sme presvedčení, že bude výraznou posilou nášho kádra," povedal pre klubový web generálny manažér a prezident klubu Garth Lagerwey. Rusnák v tejto sezóne strelil 11 gólov a zapísal si 11 asistencií. V slovenskej reprezentácii odohral 30 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov.