Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ruud po postupe do finále: Rafa je môj idol, bude to skvelé

Na snímke nórsky tenista Casper Ruud oslavuje postup do finále dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros po víťazstve ve seifinále nad Chorvátom Marinom Čiličom 3:6, 6:4, 6:2. 6:2 v Paríži v piatok 3. júna 2022. Foto: TASR/AP

Čilič v prvom sete dominoval, keď od stavu 2:3 získal štyri gemy za sebou. Od začiatku druhého dejstva mal však navrch Ruud.

Paríž 3. júna (TASR) - Nórsky tenista Casper Ruud bude v nedeľu súperom Španiela Rafaela Nadala vo finále dvojhry na grandslamovom Roland Garros. V semifinále zdolal ako turnajová osmička nasadenú dvadsiatku Chorváta Marina Čiliča 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 a dosiahol životný úspech.

Zápas na konci tretieho setu na 15 minút prerušili po tom, ako na kurt vybehla aktivistka a priviazala sa k sieti. Na sebe mala tričko so sloganom: "Zostáva nám ešte 1028 dní". Obaja hráči zamierili do šatne a poriadkové sily vyviedli aktivistku z dvorca Philippa Chatriera.

Čilič v prvom sete dominoval, keď od stavu 2:3 získal štyri gemy za sebou. Od začiatku druhého dejstva mal však navrch Ruud. Za stavu 1:1 prelomil podanie Čiliča a výhodu brejku pretavil v zisk setu. V treťom i štvrtom dejstve si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

"Odohral som skvelý zápas. Marin hral v prvom sete veľmi dobre, potom som sa však nechal inšpirovať Rafom a otočil duel vo svoj prospech. Je to hráč, ktorý má na kurte vzorné správanie, bojuje až do poslednej loptičky a na nič sa nesťažuje. Od začiatku kariéry je to môj idol. Ešte som proti nemu nikdy nehral, lepší tajming som si ani nemohol želať. Bude skvelé nastúpiť proti nemu v grandslamovom finále. Myslím, že aj on bude rád, že sa stretne so študentom jeho akadémie," uviedol Ruud v pozápasovom rozhovore.

muži - dvojhra - semifinále:



Casper Ruud (Nór.-8) - Marin Čilič (Chor.-20) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2