Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Ruud sa stal prvým semifinalistom po triumfe nad Fritzom

Nórsky tenista Casper Ruud sa teší po výhre nad Američanom Taylorom Fritzom v dueli zelenej skupiny na turnaji majstrov v Turíne v utorok 15. novembra 2022. Ruud zvíťazil v troch setoch 6:3, 4:6, 7:6. Foto: TASR - AP

Postup má istý už po dvoch zápasoch zelenej skupiny.

Turín 16. novembra (TASR) - Nórsky tenista Casper Ruud sa stal prvým semifinalistom turnaja majstrov v Turíne. Tretí nasadený hráč o tom rozhodol víťazstvom 6:3, 4:6, 7:6 (6) nad Američanom Taylorom Fritzom v druhom vystúpení v zelenej skupine. V úvodnom dueli zdolal Ruud ďalšieho debutanta na Masters Kanaďana Felixa Augera Aliassimea v dvoch setoch.

Už po úvodnom dejstve medzi Ruudom a Fritzom bolo jasné, že Španiel Carlos Alcaraz zakončí rok ako svetová jednotka. Jeho krajan Rafael Nadal totiž prišiel aj o teoretickú šancu na postup do semifinále turnaja majstrov. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión tak ani tento rok nezíska poslednú veľkú trofej, ktorá mu chyba v jeho zbierke úspechov. O druhom semifinalistovi zo zelenej skupiny rozhodne vo štvrtok priamy súboj medzi Fritzom a Augerom-Aliassimeom.



turnaj majstrov v Turíne:

zelená skupina:


Casper Ruud (Nór.-3) - Taylor Fritz (USA-8) 6:3, 4:6, 7:6 (6)