Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ružička a Pospíšil dostali od Calgary kvalifikačné ponuky

Na snímke zo 6. apríla 2022 vľavo Slovák Adam Ružička z Calgary Flames. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný Ružička nastúpil v uplynulom ročníku za Flames na 28 zápasov s bilanciou 10 bodov za päť gólov, päť asistencií a pripísal si osem plusových bodov.

Calgary 12. júla (TASR) - Slovenskí hokejisti Adam Ružička a Martin Pospíšil dostali od Calgary Flames kvalifikačné ponuky na nové zmluvy. Klub zámorskej NHL si ich tak chce udržať v organizácii, obaja útočníci patria po sezóne medzi chránených voľných hráčov.

Dvadsaťtriročný Ružička nastúpil v uplynulom ročníku za Flames na 28 zápasov s bilanciou 10 bodov za päť gólov, päť asistencií a pripísal si osem plusových bodov. V sezóne "pendloval" medzi prvým tímom a farmou Stockton Heat v AHL. O rok mladší Pospíšil na debut v profilige čaká, Stocktonu v minulej sezóne pomohol k postupu do konferenčného finále play off AHL.

Kvalifikačnú ponuku na novú zmluvu nedostal od Anaheimu slovenský brankár Roman Durný a stane sa neobmedzeným voľným hráčom, informoval oficiálny web profiligy. Trh s voľnými hráčmi odštartuje v zámorskej NHL v stredu.