Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Ružička prispel asistenciou k triumfu, Flames zdolali Carolinu 3:2

Na snímke vpravo slovenský útočník Flames Adam Ružička oslavuje gól so spoluhráčmi, druhý zľava jeho autor Connor Zary, dole ruský brankár Caroliny Pjotr Kočetkov v zápase hokejovej NHL Calgary Flames - Carolina Hurricanes v noci na 8. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne, ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty. Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil. Ten odohral v treťom útoku 11:04 minúty.

New York 8. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré v noci na piatok zdolalo Carolinu 3:2. Rekord za najvyšší počet víťazstiev na začiatku sezóny na ľade súperov stanovilo Los Angeles, ktoré vyhralo po 11. raz v Montreale (4:0). Za domácich nastúpil ďalší Slovák Juraj Slafkovský, celkovo bolo v akcii osem slovenských hráčov.

Flames dali všetky góly v záverečnom dejstve, Ružička asistoval pri presnom zásahu Connora Zaryho v 48. minúte na 2:2. Kanaďan zaznamenal okrem gólu aj asistenciu a tím podržal i brankár Dustin Wolf, ktorý si pripísal 30 zákrokov. Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne, ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty. Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil. Ten odohral v treťom útoku 11:04 minúty, rozdal dva hity a dvakrát vystrelil na bránku. Zablokoval aj jednu strelu, dôsledkom čoho musel opustiť ľadovú plochu. Po chvíli však dokázal pokračovať v hre.

Kings udržali víťaznú sériu a prekonali tak rekord Buffala zo sezóny 2006/07. Quinton Byfield i Anže Kopitar si pripísali po tri body – Kanaďan strelil dva góly a asistoval, jeho spoluhráč a kapitán mal tri asistencie. Brankár hostí Cam Talbot si udržal s 24 zákrokmi 30. čistý štít v kariére. Slafkovský nastúpil v elitnej formácii, odohral 18:16 minúty a raz vystrelil na bránku.

Za Detroit si odbil proti San Jose (5:6 pp) premiéru hviezdny Patrcik Kane, nezapísal sa však do štatistík. Sharks prehrávali na ľade súpera ešte v 34. minúte 0:4. Tréner David Quinn reagoval striedaním brankárov a Mackenzieho Blackwooda, ktorý inkasoval trikrát v priebehu 49 sekúnd, nahradil Kaapo Kähkönen. Jeho tím sa následne dotiahol na rozdiel jedného gólu v priebehu 2:12 minúty. Celkovo padlo v rozmedzí 3:01 min. šesť gólov. Predĺženie ukončil po 37 sekundách Mikael Granlund.

NHL - výsledky:

Boston - Buffalo 1:3,
Detroit - San Jose 5:6 pp,
Montreal - Los Angeles 0:4,
Ottawa - Toronto 3:4,
NY Islanders - Columbus 7:3,
Nashville - Tampa Bay 5:1,
Washington - Dallas 4:5 pp a sn,
Chicago - Anaheim 1:0,
Arizona - Philadelphia 1:4,
Calgary - Carolina 3:2 /A. Ružička (Calgary) 0+1/,
Colorado - Winnipeg 2:4, Vancouver - Minnesota 2:0