Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Růžičkovi pri českom národnom tíme bude asistovať Špaček

Na snímke dolu Jaromír Jágr a hore tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička v prípravnom zápase. Archívne fo Foto: TASR/Martin Baumann

Nový hlavný tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička získal ďalšieho spolupracovníka do svojho realizačného tímu.

Praha 28. februára (TASR) - Asistentom Vladimír Růžička sa stal bývalý obranca a člen zlatého olympijského tímu z Nagana Jaroslav Špaček.

Ako informoval portál idnes.cz, ďalším trénerom národného tímu sa stal aj Ondřej Weissmann. Štyridsaťročný Špaček oficiálne ukončil kariéru v roku 2012 po návrate zo zámorskej NHL. V Plzni začal trénovať obrancov a v minuloročnom finále play-off naskočil zo striedačky dokonca na ľad a pomohol k historickému titulu.

Špaček odohral za národný tím 118 zápasov a dal osem gólov, trikrát sa stal majstrom sveta. Cez švédsky Färjestad sa dostal do NHL, kde nastúpil za Chicago, Columbus, Edmonton, Buffalo, Montreal a Carolinu celkovo k 880 zápasom v základnej časti. Pripísal si 355 bodov za 82 gólov a 273 asistencií. Ďalších 61 stretnutí bolo v bojoch o Stanleyho pohár, v play-off zaznamenal 18 bodov (4+14).