Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

FOTO: Ružomberok odštartoval zimnú prípravu s Domonkosom a Lichým

Na snímke futbalisti MFK Ružomberok počas úvodného zrazu zimnej prípravy MFK Ružomberok pred jarnou časťou Fortuna ligy v Ružomberku v piatok 7. januára 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Domonkos hovorí o "veľmi sympatickom tíme". Ružomberok má mladé, ale kvalitné mužstvo, čo aj potvrdzuje v lige, uviedol Lichý.

Ružomberok 7. januára (TASR) - Tretí tím futbalovej Fortuna ligy MFK Ružomberok odštartoval zimnú prípravu bez kapitána Jána Masla, Adama Brenkusa a Jakuba Rakytu. Všetci traja chýbali zo zdravotných dôvodov.



"Veľmi sa tešíme na najbližšiu robotu, veď jeseň bola naozaj krásna. Konečne sa to zase začne, už sme sa nevedeli, aj s kolegami z realizačného tímu, dočkať a verím, že sa dobre nachystáme na jarnú časť. Program zimy sme ladili už v priebehu jesene, chceli sme absolvovať herné sústredenie v zahraničí, v lepších klimatických podmienkach, na prírodných hracích plochách, čo sa aj stane, keď mužstvo vycestuje do Turecka. Tu odohrá tri veľmi kvalitné zápasy,“ rozhovoril sa hlavný kouč Ruže Peter Struhár, ktorý aj objasnil, na čo sa chce zamerať z herného hľadiska: "So zámerom zefektívnenia našej hry, sa budeme zvlášť orientovať na skvalitnenie prechodovej fázy.“
Na snímke hlavný tréner MFK Ružomberok Peter Struhár počas úvodného zrazu zimnej prípravy futbalistov MFK Ružomberok pred jarnou časťou Fortuna ligy v Ružomberku v piatok 7. januára 2022.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Mužstvo z dolného Liptova si v jeseni vysoko postavilo výkonnostnú latku, keď siaha aj po európskych klubových súťažiach. "Slovíčko tlak si ale nechcem pripúšťať, hlavne kvôli chalanom. Vieme, kde sme sa dostali. Chceme pokračovať v načatej práce. Už v jesennej časti si hráči museli začať zvykať na to, že do niektorých zápasov vstupovali v roly favorita a svojim spôsobom sa s tým aj stotožnili,“ dodal Struhár.





Do ružomberského futbalového košiara pribudli dve nové tváre – Kristóf Domonkos, ktorý s liptovským klubom podpísal kontrakt do 31. mája 2024 a na hosťovanie prišiel Filip Lichý zo Slovana Bratislava. "Pocity sú vynikajúce, som veľmi rád, že sa mi podarilo z Komárna prísť do Ružomberka. Zatiaľ ale nemám nejaké veľké ciele, najprv sa chcem dostať do základnej jedenástky a potom sa uvidí. Rád by som mužstvu pomohol hlavne v ofenzíve. Našiel som tu veľmi sympatický kolektív,“ vyznal sa 23–ročný Domonkos, ktorý v jeseni v druhej ligy zaznamenal osem gólov a na ďalších sedem prihral.

Slovanista Lichý takisto má svoje predstavy, ktoré sa týkajú zmeny jeho futbalovej adresy. "Som odhodlaný urobiť všetko preto, aby som sa presadil. Ružomberok má mladé, ale kvalitné mužstvo, čo aj potvrdzuje v lige. Ako každý futbalista, chcem, čo najviac hrávať. Prišla ponuka z Ružomberka, ja som súhlasil a som rád, že sa kluby dohodli a zrealizovali toto hosťovanie,“ vravel slovenský reprezentant do 21 rokov, odchovanec Dukly Banská Bystrica. Do prípravy boli zaradení aj traja chalani z vlastnej akadémie – Dominik Ťapaják, Matúš Krištof a Matúš Matej.
Na snímke nová posila stredopoliar 23-ročný Kristóf Domonkos počas úvodného zrazu zimnej prípravy futbalistov MFK Ružomberok pred jarnou časťou Fortuna ligy v Ružomberku v piatok 7. januára 2022.
Foto: TASR - Ján Krošlák

V kolónke odchody zatiaľ figuruje len jedno meno, reprezentanta Severného Macedónska Tichomíra Kostadinova, ktorému sa pod Čebraťom naplnil kontrakt a už sa upísal poľskému klubu Piast Glivice. Aj v médiách dosť rezonoval záujem Baníka Ostrava o služby Alexandra Mojžiša. "Som veľmi rád, že prišla táto ponuka. Beriem to ako odmenu za odvedenú robotu. Dáke nové informácie zatiaľ nemám, kluby stále medzi sebou rokujú a uvidíme, ako to dopadne,“ ozrejmil súčasný stav Mojžiš, ktorého tréner Struhár úspešne prerobil z krajného obrancu na stopéra. Liptáci sa najprv budú pripravovať v domácich podmienkach a od 23. januára do 3. februára absolvujú herné sústredenie v tureckej Lare.
Na snímke nová posila Filip Lichý počas úvodného zrazu zimnej prípravy futbalistov MFK Ružomberok pred jarnou časťou Fortuna ligy v Ružomberku v piatok 7. januára 2022.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Príchody: Kristóf Domongos (ŠKF Komárno), Filip Lichý (Slovan Bratislava) – hosťovanie.

Odchody: Tichomír Kostadinov (Piast Glivice – Poľ.)

Program prípravných zápasov:


15. januára o 11. hod.: Ružomberok – MŠK Námestovo a o 14. hod.: Ružomberok – MFK Dukla Banská Bystrica

19. januára o 13. hod.: Ružomberok – Partizán Bardejov

21. januára o 13. hod.: Ružomberok – TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (Poľ.)

26. januára: Ružomberok – FK Radnicki Nis (Srb.)

29. januára: Ružomberok – FC Ballkani (Kosovo),

1. februára: Ružomberok – FK Dinamo Moskva (Rus)

5. februára o 15. hod.: Ružomberok – GKS Jastrzebie (Poľ.).