Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ružomberok v play off proti ruskej Nadežde Orenburg

Na snímke zľava Marine Johannesová (Asvel) a Patricia Burová (Ružomberok) počas zápasu Európskeho pohára FIBA žien v basketbale J-skupiny MBK Ružomberok - LDLC Asvel Féminin Lyon 24. novembra 2021 v Ružomberku. Foto: TASR - Ján Krošlák

V prípade postupu do osemfinále by "Ruža" natrafila na víťaza dvojzápasu BC Polkowice - Kangoeroes Basket.

Mníchov 3. decembra (TASR) - Basketbalistky MBK Ružomberok si v 1. kole play off Európskeho pohára FIBA (Eurocup) zahrajú proti ruskému tímu BC Nadežda Orenburg. Úvodné stretnutie je na programe v stredu 15. decembra v Koniarni, o týždeň neskôr sa Ružomberčanky predstavia u súpera.

Slovenský zástupca si vybojoval postup do play off z J-skupiny, v ktorej obsadil tretiu priečku s bilanciou troch výhier a troch prehier. Už pred stredajším duelom so španielskym Movistar Estudiantes (53:85) mal istú miestenku do ďalšej fázy Eurocupu, keďže patril k tímom s najlepšou bilanciou na tretích miestach. Ružomberok sa prebojoval naposledy zo skupinovej fázy v sezóne 2018/2019.

Ruský celok sa stal víťazom E-skupiny s bilanciou 5 výhier a 1 prehra. Nadežda bola v predchádzajúcich rokoch pravidelným účastníkom Európskej ligy (Euroligy), v roku 2019 sa stala víťazom Eurocupu.

V prípade postupu do osemfinále by "Ruža" natrafila na víťaza dvojzápasu BC Polkowice - Kangoeroes Basket. Aj táto fáza sa hrá systémom doma-vonku (13. januára a 20. januára 2022).