Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rybakinová zdolala Sobolenkovú, vyhrala turnaj WTA v Indian Wells

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová po tom, ako triumfovala na turnaji WTA 1000 v americkom Indian Wells 20. marca 2023. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročná Rybakinová nadviazala na výborný výkon zo semifinále, v ktorom vyradila svetovú jednotku Igu Swiatekovú.

Indian Wells 20. marca (TASR) - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová triumfovala na turnaji WTA 1000 v americkom Indian Wells. Desiatka "pavúka" zvíťazila vo finále dvojhry nad druhou nasadenou Bieloruskou Arinou Sobolenkovou 7:6 (11), 6:4 a uštedrila súperke iba druhú prehru v tomto roku. Získala svoj štvrtý titul na hlavnom okruhu, prvý na turnaji série WTA 1000.

Dvadsaťtriročná Rybakinová nadviazala na výborný výkon zo semifinále, v ktorom vyradila svetovú jednotku Igu Swiatekovú. Sobolenkovú zdolala prvýkrát v kariére, všetky štyri doterajšie vzájomné konfrontácie prehrala. Kazaška zaznamenala na ceste k triumfu sedem es, jej súperka spravila desať nevynútených chýb.

"Cítim sa úžasne. Zažila som tu dva náročné, ale skutočne vydarené týždne. V prvom sete sme obe mali príležitosti, ako ho získať pre seba, no vyhrala som ho ja. V druhom som rýchlo prelomila súperkino podanie, čo bolo veľmi dôležité. Verím, že o rok sa sem vrátim a zopakujem tento triumf," uviedla Rybakinová pre oficiálnu webstránku WTA.

dvojhra - finále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-10) - Arina Sobolenková (Biel.-2) 7:6 (11), 6:4