Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

S. Williamsová cíti motiváciu pokračovať, chce hrať na US Open

Americká tenistka Serena Williamsová počas zápasu proti Francúzke Harmony Tanovej v 1.kole dvojhry žien na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 28. júna 2022. Foto: TASR/AP

Vinou ročnej absencie sa S. Williamsová prepadla až na 1204. miesto v rebríčku WTA.

Wimbledon 29. júna (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Štyridsaťročná bývalá svetová jednotka prehrala s Francúzkou Harmony Tanovou po napínavom trojsetovom boji 5:7, 6:1, 6:7 (7). Williamsová sa vrátila na kurty po ročnej pauze, naposledy hrala práve v All England Clube, keď sa zranila v úvodnom kole.

Na tohtoročný Wimbledon dostala voľnú kartu, no nevyužila ďalšiu šancu vyrovnať rekord Austrálčanky Margaret Courtovej s 24 grandslamovými titulmi v dvojhre. Američanka už štyri finálové možnosti na vyrovnanie tohto míľnika nevyužila. Na londýnskej tráve triumfovala sedemkrát (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), v rokoch 2018 a 2019 prehrala vo finále.

Vinou ročnej absencie sa S. Williamsová prepadla až na 1204. miesto v rebríčku WTA. Duel proti 115. hráčke renkingu trval 3:11 h a hoci z neho Američanka odchádzala ako zdolaná, naďalej cíti motiváciu pokračovať v kariére. Na tlačovej konferencii prezradila, že má v pláne štartovať na záverečnom grandslame roka US Open. "Je to pre mňa špeciálny turnaj, v New Yorku som vyhrala môj prvý grandslamový titul. Mám jednoznačne veľkú motiváciu ísť tam a predstaviť sa pred domácim publikom. Samozrejme dúfam, že budem lepšie pripravená ako teraz," citovala Serenu Williamsovú AFP.

Legenda ženského tenisu priznala, že si aktuálne nedáva žiadne dlhodobé ciele. Na otázku, či ju diváci uvidia aj o rok vo Wimbledone, nedokázala odpovedať. "Sústredím sa na najbližšie dni a týždne. Uvidíme, čo bude potom," dodala Američanka, ktorá proti Tanovej zahrala 61 víťazných úderov, no spravila až 54 nevynútených chýb. Francúzka predviedla bojovný výkon a po postupe ťažko hľadala správne slová: "Lomcujú mnou veľké emócie. Serena je superstar, legenda svetového tenisu a ja som ju dokázala zdolať. Keď som bola mladá, často som sledovala jej zápasy a s obdivom ´hltala´, čo predvádza na kurte. Vystrašilo ma, keď som sa dozvedela, že proti nej nastúpim v 1. kole. Dokázala som sa však skoncentrovať a predviesť výkon, s ktorým som maximálne spokojná," uviedla Tanová.