Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

S. Williamsova obhajuje modrú antuku, Djokovič i Nadal sú plačkovia

Serena Williamsová ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mladšia zo sestier Williamsových na tlačovke pri otázke na kritiku údajne priliš šmykľavého povrchu kurtu Manola Santanu tvrdila, že ženy sú jednoduchšie, odolnejšie ako ich mužskí kolegovia.

Madrid 14. mája (TASR) - Novak Djokovič, Refael Nadal i ďalší tenisti, ktorí sa v priebehu minulého týždňa sťažovali na modrú antuku madridského turnaja, sú podľa bývalej ženskej svetovej jednotky Sereny Williamsovej iba "plačkovia".

Mladšia zo sestier Williamsových na tlačovke pri otázke na kritiku údajne priliš šmykľavého povrchu kurtu Manola Santanu tvrdila, že ženy sú jednoduchšie odolnejšie ako ich mužskí kolegovia. "Ženy sú oveľa odolnejšie ako muži. Veď práve preto máme my deti, muži by to nikdy nezvládli," vyhlásila Williamsová, ktorá vo finále zdolala najvyššie nasadenú Bielorusku Victoriu Azarenkovú 6:1, 6:3.

"My dámy, my sa nesťažujeme, ale odvádzame všetko čo je v našich silách. Vo WTA sa na naše výkony môžu spoľahnúť a určite sa nechystáme nariekať," dodala. Djokovič i Nadal pohrozili bojkotom budúcoročného vydania Masters v španielskej metropole v prípade, ak sa na dvorce nevráti tradičná červená antuka.