Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sabbatini po 1. kole na 20. mieste, lídrom Straka

Na snímke slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini, ktorého caddy je jeho manželka Martina Sabbatiniová (vpravo) v 1. kole počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu vo štvrtok 29. júla 2021. Foto: TASR - Michal Svítok

Úvod turnaja vyšiel najlepšie prekvapujúco Strakovi. Rakúšan zahral osem rán pod par a viedol o jeden úder pred Jazzom Janewattananondom z Thajska (64/-7).

Tokio 29. júla (TASR) - Slovenský golfista Rory Sabbatini figuroval po 1. kole olympijského turnaja na 20. mieste, na ktorom bol spoločne s ďalšími desiatimi hráčmi. Na ihrisku v golfovom klube Kasumigaseki zahral úvodných 18 jamiek na 69 úderov, teda dva pod par. Za lídrom Seppom Strakom z Rakúska (63/-8) zaostával o šesť úderov.

Mužský golfový turnaj odštartoval bez dvojice favoritov, pozitívny test na koronavírus vyradil lídra svetového rebríčka Jona Rahma zo Španielska i Američana Brysona DeChambeaua. Štvrtkové prvé kolo museli organizátori prerušiť pre silnú búrku sprevádzanú bleskami. Sabbatini nemal dobrý začiatok, hneď na prvej jamke zahral bogey, no dokázal to veľmi rýchlo napraviť, keď si na tretej jamke pripísal birdie. Štvrtá jamka sa mu opäť nevydarila, bogey si vynahradil s dvomi birdie na 8. a 14. jamke. Po 17. jamke mal bilanciu 71/-1, pred záverečnou jamkou však prerušila jeho účinkovanie búrka. Po pauze zavŕšil 1. kolo s birdie, vďaka čomu sa posunul v konkurencii 60 hráčov na 20. priečku.

Úvod turnaja vyšiel najlepšie prekvapujúco Strakovi. Rakúšan zahral osem rán pod par a viedol o jeden úder pred Jazzom Janewattananondom z Thajska (64/-7). Na tretej pozícii boli spoločne Mexičan Carlos Ortiz a Thomas Pieters z Belgicka (obaja 65/-6). Prvé kolo nevyšlo Američanom, najlepší Xander Schauffele a Patrick Reed boli až dvanásti (68/-3).

golf - muži, poradie po 1. kole:



1. Sepp Straka (Rak.) 63/-8, 2. Jazz Janewattananond (Thaj.) 64/-7, 3. Carlos Ortiz (Mex.) a Thomas Pieters (Belg.) 65/-6, 5. Joachim B. Hansen (Dán.), Juvic Pagunsan (Fil.) a Jhonattan Vegas (Ven.) 66/-5, ..., 20. Rory SABBATINI (SR) 69/-2