Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Sabbatini trafil 45. hole-in-one v dejinách US Open

Rory Sabbatini, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Snažil som sa odpáliť loptičku tak vysoko, ako som len mohol. Nie som tak vysoký, aby som cez bunker dobre videl, uviedol Sabbatini.

Pebble Beach 14. júna (TASR) - Slovenský golfista Rory Sabbatini zaujal v 1. kole na prestížnom US Open 45. hole-in-one v histórii turnaja. Podarilo sa mu to na 12. jamke (202 yardov) na ihrisku v Pebble Beach Golf Links. Rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý získal slovenské občianstvo vlani v decembri, figuruje po úvodnom kole na 58. mieste, keď ho absolvoval so 72 údermi, čo je jeden nad par ihriska.

"Snažil som sa odpáliť loptičku tak vysoko, ako som len mohol. Nie som tak vysoký, aby som cez bunker dobre videl. Trafil som to ale absolútne perfektne. Už predtým som hovoril môjmu caddymu, že máme veľa tesných loptičiek, a že nám to tam skôr či neskôr padne. Toto som ale naozaj nečakal," citovala 43-ročného hráča agentúra AP. "Väčšinu kola som cítil, že hrám solídne. Urobil som ale pomerne dosť mentálnych chýb. To ma trochu mrzí. Ale celkovo to nie je najhoršie," dodal šesťnásobný víťaz turnajov na PGA Tour, ktorého najlepším výsledkom z US Open je 30. miesto z roku 2011. Na tomto turnaji štartuje už dvanástykrát a sedemkrát neprešiel cutom.

Lídrom 119. ročníka je po prvom kole so 6 údermi pod par (65) Justin Rose z Anglicka, ktorý tak vyrovnal rekord Tigera Woodsa z USA.