Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šach: Pecháč udržal na uzde Carlsena, Slováci remizovali s Nórmi

Jerguš Pecháč, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Jerguš Pecháč na prvej šachovnici udržal s čiernymi figúrkami na uzde úradujúceho majstra sveta Magnusa Carlsena a vybojoval cennú remízu.

Čennaí 6. augusta (TASR) - Slovenskí reprezentanti dosiahli v sobotňajšom 8. kole Šachovej olympiády v indickom Čennaí prenikavý výsledok, keď remizovali s tretím nasadeným tímom Nórska. Leví podiel na tom mal iba 20-ročný veľmajster Jerguš Pecháč, ktorý na prvej šachovnici udržal s čiernymi figúrkami na uzde úradujúceho majstra sveta Magnusa Carlsena a vybojoval cennú remízu.

Viktor Gažík svoju partiu s bielymi kameňmi vyhral, Juraj Druska s čiernymi neuspel a "biely" Christopher Repka remizoval. Družstvu Slovákov (34. nasadené) patrí po ôsmom kole 49. priečka v celkovej klasifikácii s bilanciou štyri výhry, dve remízy, dve prehry. Na čele sú Arméni (7-1-0).

Slovenky v ženskej časti olympijského turnaja nestačili v sobotu na Kazachstan (0,5:3,5), v celkovom poradí sú ako 22. nasadené na 27. pozícii. Olympiáda pokračuje v nedeľu 9. kolom, vyvrcholí v utorok.