Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Šachovými majstrami Slovenska sú Štefan Mazúr a Julia Movsesianová

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Na celkové víťazstvo stačila Mazúrovi v poslednej partii remíza. Za ním skončili medzinárodný majster Tamás Petényi a najmladší slovenský veľmajster Jerguš Pecháč.

Ružomberok 7. júla (TASR) - Majstrom Slovenska v klasickom šachu sa stal medzinárodný majster Štefan Mazúr, keď v 9 partiách na šampionáte v Ružomberku získal 5,5 bodu.

Na celkové víťazstvo mu v poslednej partii stačila remíza. Za ním skončili medzinárodný majster Tamás Petényi a najmladší slovenský veľmajster Jerguš Pecháč. Ten v poslednom kole zdolal veľmajstra Milana Pachera, ktorý bol ešte v predposlednom kole druhý. Všetci traja získali zhodne 5,5 bodu.

Majsterkou Slovenska sa stala veľmajsterka Julia Movsesianová, ktorá v turnaji skončila na 4. mieste. Slovenskou vicemajsterkou sa stala medzinárodná majsterka Alena Mrvová a na treťom mieste sa umiestnila Renáta Koloditsová.

Víťazom B-turnaja, v ktorom sa rozhodovalo o adeptoch budúcoročného uzavretého majstrovského turnaja, sa stal majster federácie Martin Jablonický so 7 bodmi.