Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šachový extraligový titul putuje prvýkrát do Modry

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Šachisti ŠK Modra sú nielen víťazom extraligy, ale súčasne získali právo zúčastniť sa na EP klubov.

Bratislava 15. júna (TASR) - Víťazom slovenskej šachovej extraligy sa stal prvýkrát v histórii tím ŠK Modra. Súťažou prešiel bez prehry.

"V bratislavskom hoteli Color vyvrcholila slovenská šachová extraliga záverečným kolom. Víťazom sa stali šachisti ŠK Modra. Remizovali len v jednom zápase, všetky ostatné vyhrali. Na druhom mieste skončilo družstvo z Dunajskej Stredy. Tretí boli šachisti z ŠK Prakovce," informoval web Slovenského šachového zväzu (SŠZ).

"Napriek tomu, že polovicu súťaže poznamenali ešte covidové opatrenia, postupne gradovala a posledné tri kolá boli naozaj dôstojným vyvrcholením," uviedol prezident SŠZ Milan Roman.

Šachisti ŠK Modra sú nielen víťazom extraligy, ale súčasne získali právo zúčastniť sa na EP klubov. "Ukončili sme klubovú sezónu a začína sa letná turnajová. Na Slovensku a vo svete bude viacero významných podujatí. Najvýznamnejšia však bude 44. šachová olympiáda, ktorá sa uskutoční na prelome júla a augusta v Indii, kde nás bude reprezentovať mužské aj ženské družstvo. Toto je momentálne naša priorita," dodal Roman.