Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Šachtar dá 25 mil. dolárov z prestupu Mudryka na pomoc obetiam vojny

Ukrajinský futbalista Mychajlo Mudryk, ktorý prestúpil v nedeľu zo Šachtaru Doneck do londýnskej Chelsea, tlieska na hracej ploche počas polčasovej prestávky v zápase 20. kola najvyššej anglickej Premier League FC Chelsea - Crystal Palace v Londýne 15. januára 2023. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný krídelník podpísal zmluvu s londýnskou Chelsea za čiastku, ktorá sa môže vyšplhať až na sto miliónov eur.

Kyjev 16. januára (TASR) - Futbalový klub Šachtar Doneck venuje 25 miliónov dolárov (približne 23 mil. eur) z prestupu Mychajla Mudryka na pomoc obetiam vojny na Ukrajine. Dvadsaťdvaročný krídelník podpísal zmluvu s londýnskou Chelsea za čiastku, ktorá sa môže vyšplhať až na sto miliónov eur.

"Peniaze vyčleňujeme na pomoc našim vojakom a ich rodinám. Použijeme ich na pokrytie rôznych potrieb. Od poskytovania lekárskej a psychologickej podpory až po splnenie špecifických požiadaviek," uviedol podľa agentúry AFP prezident klubu Rinat Achmetov, ktorého potešil prestup Mudryka do Chelsea: "Som presvedčený, že celá Európa bude chváliť jeho brilantnú a skvelú hru. Na druhej strane som sa nikdy netajil, že mojím snom je vyhrávať európske trofeje. Práve hráčov ako Mychajlo potrebujeme v klube, ak chceme byť úspešní. Bohužiaľ, teraz je to nemožné, keďže Ukrajina čelí hroznej a nespravodlivej vojne vedenej zo strany Ruskej federácie. No som presvedčený, že zvíťazíme."

"The Blues" podpísali s Mudrykom osemapolročný kontrakt. Krídelník sa už objavil na štadióne Chelsea pred nedeľňajším duelom s Crystal Palaceom a pózoval fotografom.