Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Sagan písal po japonsky, potom žiaril v pretekoch

Cyklista Peter Sagan píše po japonsky. Foto: FB Peter Sagan

V závere sezóny sa podarilo slovenskému cyklistovi vybojovať druhé miesto na kritériu v Japonsku.

Bratislava 26. októbra (Teraz.sk) – Slovenskému cyklistickému bleskovi Petrovi Saganovi sa v krajine vychádzajúceho slnka zjavne páčilo a aj darilo. Pred kritériom v japonskej Saitame, kde asi naposledy závodil v drese Cannondale, vzal na seba aj kimono. Do ruky mu dali obrovský štetec s (ako inak) zelenou farbou. Žilinčan potom predviedol, že ani na hodine písania v Japonsku by sa nestratil.

Takto tvoril P. Sagan v Japonsku:





Náš šprintérsky uragán potom predviedol Japoncom, že sa vie pekne oprieť aj do pedálov. Ešte kilometer pred cieľom si udržiaval malý náskok pred skupinou jazdnou Vincenzo Nibali (Astana), jazdiaci v žltom tričku víťaza Tour de France, ktorá organizoval aj exhibičné podujatie v Japonsku.

Záverečný finiš:





Skupina však Nibaliho prešpurtovala a pred vynikajúco finišujúceho Sagana sa dostal len nemecký rýchlik Marcel Kittel (tím Giant-Shimano). Slovák skončil tesne za ním na druhom mieste, tretí priśiel do cieľa Nór Alexander Kristoff (Kaťuša tím).

Peter Sagan na pódiu.
Foto: FB Peter Sagan
Tieto sobotňajšie preteky boli síce skôr pobavením pre divákov a brali ho tak aj pretekári, tak záverečný špurt priniesol skutočnú záverečnú drámu. Verme, že sa Petrovi Saganovi po tomto úspechu bude dariť aj v budúcej sezóne v novej domovskej stajni Tinkoff-Saxo.

Peter Sagan sa rozlúčil so sezónou a so stajňou


Trojnásobný držiteľ zeleného trička z Tour de France, cyklista Peter Sagan sa v pondelok rozlúčil s uplynulou sezónou i so svojím doterajším zamestnávateľom - stajňou Cannondale.

Dvadsaťštyriročný pretekár získal v uplynulom ročník sedem etapových vavrínov, zelené dresy pre víťaza bodovacej súťaže na podujatiach Tirreno-Adriatico, Okolo Kalifornie a Okolo Švajčiarska a jeho najväčším úspechom bolo skompletizovanie "zeleného" hetriku na slávnom Tour de France. Napriek tomu nebol s uplynulým ročníkom, ktorý bol jeho piaty v drese Cannondale (predtým Liquigas, Liquigas-Doimo pozn.), spokojný. Povedal, že nepatril k jeho najvydarenejším a chce urobiť čo najviac, aby nadchádzajúci bol lepší.

Sagan sa aktuálne vrátil z dovolenky a na Slovensku pobudne zhruba tri dni s rodinou a známymi, potom ho už čaká prvé sústredenie s novým tímom. Za hlavným cieľ si dal zžiť sa s novými spolujazdcami ale i fungovaním v Saxo-Tinkoff. Najbližšie ich spolu čaká v rámci budovania tímového ducha sústredenie na Kilimandžáre. "V novej sezóne sa teším najskôr na jarné klasiky a potom, samozrejme, na Tour de France," uviedol Sagan. O svojom prechode do nového tímu povedal, že rokovania sa uskutočnili s viacerými tímami, "ale niektoré si ho nemohli dovoliť".