Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Peter Sagan je po hromadnom páde nahnevaný

Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra po piatej etape cyklistických pretekov Tour de France z Roenu do Saint-Quentinu 5. júla 2012. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan po dnešnom nezapríčinenom páde stratil šancu zabojovať o tretí etapový triumf na Tour de France.

Saint-Quentin 5. júla (TASR) - Nemecký pretekár Andre Greipel triumfoval aj vo štvrtkovej 5. etape cyklistických pretekov Tour de France z Roenu do Saint-Quentinu dlhej 196,5 km. Jazdec stajne Lotto sa presadil v záverečnom hromadnom špurte pred Austrálčanom Matthewom Harleyom Gossom a Argentínčanom Juanom Josém Haedom.

Slovenský jazdec Peter Sagan stratil šance zabojovať o tretí etapový vavrín tri kilometre pred cieľom, keď bol účastníkom hromadného pádu a napokon prišiel na 152. mieste. Neutrpel však žiadne zranenia a udržal si zelený dres pre najaktívnejšieho pretekára. Peter Velits skončil vo štvrtok 21., Martin Velits 73.




Sagan bol v cieli etapy nahnevaný. "Ani sa mi nechce rozprávať, pretože som nesmierne nasrdený... To snáď ani nie je možné. Celá etapa bola výborná, moji tímoví kolegovia dobre pracovali, pripravovali sme sa už na likvidáciu tých štyroch uprchlíkov, a pochopiteľne aj na môj záverečný špurt. A v tom, necelé tri kilometre pred cieľom sa predo mnou dostali do kolízie dvaja jazdci, spadli a strhli aj ďalších. Veľká smola, že som bol bezprostredne za nimi... Chcel som sa vyhnúť pádu, zabočil som doprava, avšak tam letel predo mnou aj bicykel jedného zo spadnutých. Vykopol som ešte ľavú nohu, aby som to čo najlepšie ustál a nespadol horšie, avšak jeho bicykel mi skrížil cestu a preletel som cez neho. Našťastie sa mi nič nestalo, som zdravotne v poriadku, ale škrie ma to poriadne. Viem, že aj toto patrí k cyklistike... Posledné kilometre na Tour de France sú skutočne hektické, nervózne a prinášajú množstvo pádov. Ešte včera som si vravel, bodaj by sa mi tie pády vyhýbali. A dnes prišiel pád v ten nepravý čas, pretože by som nazbieral ďalšie potrebné body na zelený dres, avšak teraz mi môžu chýbať v konečnom účtovaní. Smola...,“ sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho manažér Jozef Korbel.