Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Sagan po návrate na Slovensko priznal, že cyklistika ho vôbec nebaví

Stretnutie nášho najúspešnejšieho cyklistu Petra Sagana s fanúšikmi na Hlavnom námestí v Bratislave 4. augusta 2012. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Promptne však dodal, že iba v televízii.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan sa po úspešnom vystúpení na Tour de France i menej úspešnom na olympiáde v Londýne na chvíľku vrátil do rodnej krajiny, aby prezradil, že cyklistika ho vlastne vôbec nebaví. "No iba v televízii," promptne dodal a vysvetlil, že práve preto po svojich víťazstvách predvádza rôzne oslavné kreácie.

Skvelá premiéra na TdF

Pri premiére na najslávnejších pretekoch sveta Tour de France mal dokonca až tri možnosti a tak televíznym divákom i fanúšikom priamo na trati predviedol Forresta Gumpa, či Hulka. "Keď sledujem cyklistiku, tak je to pre mňa nudný šport. Takže si pozriem len posledných päť kilometrov, či dojazd. A preto robím svoje víťazné gestá. Sú pre ľudí, aby som to aspoň trochu oživili. Možno si diváci potom povedia, 'nech vyhrá Sagan, aspoň uvidíme, čo zase spraví'," vysvetlil.



Tu bude player


Niektorí jeho súperi si to ale vysvetlili ako urážku. To však mladý Slovák dôrazne odmietol: "Všetko má svoje plusy i mínusy. Nájdu sa aj kritici, ktorí to berú negatívne, ale hlavné je to, ako to beriem ja. Pre mňa to nie je zosmiešňovanie. Robím to pre ľudí, nie pre tých pretekárov, ktorí prídu do cieľa za mnou. V cyklistike niečo takéto chýba."



Zvláštna olympiáda

Dvadsaťdvaročný jazdec talianskej stajne Liquigas-Cannondale už vo svojom mladom veku patrí medzi najlepších špurtérov na svete a navyše mu nerobia problémy ani kopce, či časovky. Patril aj k hlavným favoritom na triumf na olympiáde v Londýne, no tam mu to nevyšlo. Sagan, rovnako ako domáci miláčik Mark Cavendish, či Nemec Andre Greipel v závere ani nemal šancu zabojovať o medaily. Hlavné pole totiž neustrážilo únik veľkej skupiny a z víťazstva sa nakoniec tešil Alexander Vinokurov. Taktiku by však nemenil. "Bol som tam ako jediný Slovák, takže som sa musel k niekomu pripojiť. Išiel som s Britmi a Nemcami, ktorí chceli doviesť preteky do záverečného špurtu," povedal Sagan. Neúspech ho však už príliš nemrzí. "Bral som to ako novú skúsenosť i keď to nevyšlo," dodal.



Tu bude player


Tu bude player