Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Sagan skončil piaty na Miláno - Turín, triumfoval Cavendish

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu TotalEnergies máva pred cyklistickými pretekmi Miláno - Turín v talianskom meste Magenta neďaleko Milána v stredu 16. marca 2022. Foto: TASR / AP

Sagan sa síce pohyboval v popredí, no v koncovke zostal príliš zatvorený a na pódium nedosiahol.

Turín 16. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu TotalEnergies obsadil 5. miesto v stredajších pretekoch Miláno - Turín. Na 199 km dlhej rovinatej trati sa rozhodovalo až v záverečnom špurte, ktorý najlepšie zvládol Brit Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl) a vo veku 36 rokov sa stal najstarším víťazom v histórii podujatia.

V generálke na sobotňajšie preteky seriálu World Tour Miláno - San Remo sa približne 20 km pred cieľom skončil celodenný únik trojice Daniel Viegas, Martin Marcellusi a Juan Diego Alba. Potom sa ešte o samostatnú jazdu pokúsil Ben Healy z tímu Education-EasyPost, no štyri kilometre pred páskou sa pelotón opäť spojil a popredné priečky sa delili medzi šprintérov. Sagan sa síce pohyboval v popredí, no v koncovke zostal príliš zatvorený a na pódium nedosiahol. Za Cavendishom finišoval na druhej priečke Francúz Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic) pred Nórom Alexandrom Kristoffom (Intermarché-Wanty-Gobert).

Cavendish si v Rivoli na predmestí Turína pripísal 159. víťazstvo v kariére: "Som šťastný, dnes nám to vyšlo. Je neuveriteľné, ako dobre mi kolegovia z tímu rozbehli šprint. Už som v kariére vyhral Miláno - San Remo, teraz som uspel aj tu a som rád, že moje meno pribudlo na listinu víťazov vedľa veľkých mien."



Miláno - Turín (199 km):
1. Mark Cavendish (V.Brit./Quick-Step Alpha Vinyl) 4:31:22,
2. Nacer Bouhanni (Fr./Arkéa-Samsic),
3. Alexander Kristoff (Nór./Intermarché-Wanty-Gobert),
4. Max Kanter (Nem.(Movistar),
5. Peter SAGAN (SR/TotalEnergies),
6. Andrea Vendrame (Tal./AG2R Citroën),
7. Michael Mörköv (Dán./Quick-Step Alpha Vinyl),
8. Ben Swift (V.Brit./Ineos Grenadiers) ,
9. Simone Consonni (Tal.Cofidis),
10. Biniam Girmay (Erit./Intermarché-Wanty-Gobert) - všetci rovnaký čas ako víťaz