Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sagan vynechá Strade Bianche, štart sezóny na Tirreno-Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan s ochranným rúškom v cieli po jeho víťazstve 10. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia na trati Lanciano - Tortoreto dlhej 177 km, v Tortorete 13. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Preteky od Tyrhénskeho mora k Jadranu sú tento rok v pláne od 10. do 16. marca.

Rím 2. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan odštartuje novú sezónu v Taliansku etapovými pretekmi Tirreno-Adriatico. V porovnaní s pôvodným plánom sa tak nepredstaví na klasike Strade Bianche.

Jazdec tímu Bora-Hansgrohe mal počas tréningového pobytu v Španielsku pozitívny test na koronavírus spoločne so slovenskými tímovými kolegami Jurajom Saganom a Erikom Baškom. "Peter sa zotavuje. Pokiaľ bude tento proces v nasledujúcich dňoch prebiehať podľa plánu, predstaví sa na Tirreno-Adriatico," oznámil tím Bora-Hansgrohe podľa portálu Cycling News.

Preteky od Tyrhénskeho mora k Jadranu sú tento rok v pláne od 10. do 16. marca. Po nich by sa mal Sagan predstaviť na klasike Miláno-San Remo a následne plánuje návrat na "kockové" jednorázovky, ktoré minulú sezónu vynechal pre ich kolíziu s Giro d’Italia.