Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Sahin sa stal novým trénerom Borussie Dortmund

Na snímke bývalý turecký reprezentant Nuri Sahin, ktorý sa stal novým trénerom futbalistov Borussie Dortmund. Foto: TASR/AP

Niekdajší defenzívny stredopoliar je odchovanec Dortmundu, za A-tím štartoval v roku 2007 a celkovo zaň odohral 274 zápasov, v ktorých si pripísal 26 gólov a 49 asistencií.

Dortmund 14. júna (TASR) - Bývalý turecký reprezentant Nuri Sahin sa stal novým trénerom futbalistov Borussie Dortmund. Vo funkcii nahradil Edina Terziča, ktorý na svoj post rezignoval vo štvrtok. Nemecký klub o tom informoval na svojej webstránke.

Sahina spája s Borussiou bohatá história. Niekdajší defenzívny stredopoliar je odchovanec Dortmundu, za A-tím štartoval v roku 2007 a celkovo zaň odohral 274 zápasov, v ktorých si pripísal 26 gólov a 49 asistencií. Hráčsku kariéru ukončil v roku 2022 pôsobením v Antalyaspore. "Je pre mňa veľkou cťou trénovať Borussiu Dortmund. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sú vo vedení klubu za to, že do mňa vložili dôveru," uviedol Sahin, ktorý bol v uplynulej sezóne jeden z Terzičových asistentov.

S klubom podpísal trojročný kontrakt. "Na svoju prácu v BVB sa veľmi teším. Od prvého dňa urobíme všetko, čo bude v našich silách, s bohatou dávkou energie a veľkou vášňou, aby sme dosiahli maximálny možný úspech," dodal 35-ročný tréner. Hlavný cieľ nového kouča je úspech v Bundeslige, kde Dortmund tento rok obsadil piatu priečku.

Na spoluprácu sa teší aj športový riaditeľ klubu Lars Ricken: "Počas uplynulých rokov tvrdo pracoval, aby sa pripravil na trénerskú kariéru. Novej úlohy sa ujme s veľkým nasadením a bude naďalej rozvíjať náš tím. Nuri má tento klub v DNA či už ako hráč alebo asistent trénera. Nepochybujeme o tom, že je pre nás ten pravý."