Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Salah zariadil až v závere bod pre Egypt proti Mozambiku

Mozambický futbalista Alfons Amade, vpravo, a egyptský futbalista Mohamed Salah počas futbalového zápasu skupiny B Afrického pohára národov medzi Egyptom a Mozambikom v Abidžane na Pobreží Slonoviny, nedeľa 14. januára 2024. Zápas sa skončil remízou 2:2. Foto: TASR/AP

S Mozambikom remizovali v prvom zápase B-skupiny 2:2

Abidjan 15. januára (TASR) - Futbalisti Kapverd zdolali vo svojom úvodnom vystúpení na Africkom pohári národov Ghanu 2:1 a s tromi bodmi sa usadili na čele B-skupiny. Do vedenia ich poslal v 1. polčase Jamiro Monteiro, po prestávke vyrovnal Alexander Djiku. Triumf zariadil v druhej minúte nadstaveného času Garry Rodrigues.

Nigéria nepotvrdila pozíciu favorita, keď iba remizovala s Rovníkovou Guineou 1:1. Guinejčanov poslal do vedenia v 36. minúte útočník poľskej Legnice Iban Salvador, o dve minúty neskôr vyrovnal kanonier Neapola Victor Osimhen.

Ideálne do turnaja nevstúpili ani úradujúci africkí vicemajstri z Egypta. S Mozambikom remizovali v prvom zápase B-skupiny 2:2. Bod zariadil "faraónom" až v siedmej minúte nadstavenia druhého polčasu Mohamed Salah z pokutového kopu.



Africký pohár národov

A-skupina:


Nigéria - Rovníková Guinea 1:1 (1:1)

Góly: 38. Osimhen - 36. Salvador



B-skupina:

Ghana - Kapverdy 1:2 (0:1)

Góly: 56. Djiku - 17. Monteiro, 90.+2 Rodrigues



Egypt - Mozambik 2:2 (1:0)

Góly: 2. Mostafa Mohamed, 90.+7. Salah (z 11 m) - 55. Witi, 58. Bauque