Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Salkazanov a Makojev sa prebojovali do semifinále

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Slovenskí reprezentanti v zápasení voľným štýlom prežívajú fantastický šampionát a už majú istú jednu medailu.

Varšava 20. apríla (TASR) - Slovenskí zápasníci Tajmuraz Salkazanov a Boris Makojev nadviazali na výkon reprezentačného kolegu Achsarbeka Gulajeva a na ME vo Varšave sa prebojovali do semifinále. Obaja voľnoštýliari budú ešte v utorok večer bojovať o postup do finále.

Dvadsaťpäťročný Salkazanov začal svoje účinkovanie v hmotnostnej kategórii do 74 kg v kvalifikačnom kole, v ktorom si poradil so Švajčiarom Marcom Dietschem 5:2 na body. Následne v osemfinále vyradil talianskeho reprezentanta Franka Chamiza Marqueza (6:2) a vo štvrťfinále po tesnom boji aj viacnásobného medailistu z ME a MS Avtandila Kentčadzeho z Gruzínska (6:5). V semifinále narazí na Rusa Razambeka Žamalova.

O tri roky starší Makojev v poľskej metropole obhajuje bronz z vlaňajšieho európskeho šampionátu v Ríme. V kategórii do 86 kg odštartoval v osemfinále, v ktorom zdolal Uriho Kalašnikova z Izraela hladko 8:1. Vo štvrťfinále ho čakal oveľa náročnejší súboj, s Ukrajincom Mrazom Džafarianom si poradil tesne 5:4 na body. V boji o postup do finále ho čaká Rus Artur Najfonov.

Slovenskí reprezentanti v zápasení voľným štýlom prežívajú fantastický šampionát a už majú istú jednu medailu. V pondelok sa podarilo Achsarbekovi Gulajevovi postúpiť v kategórii do 79 kg do finále, v ktorom v utorok po 18.00 h zabojuje o titul majstra Európy proti Saifedineovi Alekmovi z Francúzska.

ME vo Varšave - voľný štýl - utorok:



do 74 kg

kvalifikačné kolo:
Tajmuraz SALKAZANOV (SR) - Marc Dietsche (Švaj.) 5:2

osemfinále:
SALKAZANOV - Frank Chamizo Marquez (Tal.) 6:2

štvrťfinále:
SALKAZANOV - Avtandil Kentčadze (Gruz.) 6:5

do 86 kg

osemfinále:
Boris MAKOJEV - Uri Kalašnikov (Izr.) 8:1

štvrťfinále:
MAKOJEV - Mraz Džafarian (Ukr.) 5:4