Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Samospráva a Dukla v Banskej Bystrici spoja sily v prospech športu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cieľom je nájsť vzájomne finančné zdroje na ďalšie skvalitňovanie športovej infraštruktúry v Banskej Bystrici a jej okolí

Banská Bystrica 16. novembra (TASR) - Zástupcovia Vojenského športového centra Dukla a predstavitelia miestnej samosprávy vyjadrili vo štvrtok na zasadnutí správnej rady Fondu na podporu športu (FnPŠ) vôľu spojiť sily a nájsť vzájomne finančné zdroje na ďalšie skvalitňovanie športovej infraštruktúry vBanskej Bystrici a jej okolí.

Za jedným stolom sa stretli primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, novozvolený predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter i riaditeľ Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Matej Tóth. Všetci traja prijali pozvanie a členom správnej rady fondu prezentovali strategické zámery ďalšieho rozvoja športových objektov na území mesta i kraja.

"V prvom rade vyjadrujem veľké potešenie, že predstavitelia mesta, samosprávneho kraja aVojenského športového centra Dukla reagovali na naše pozvanie pozitívne. Verím, že toto zasadnutie predstavovalo dôležitý míľnik na ceste vzájomnej spolupráce medzi týmito tromi subjektmi voblasti rozvoja športovej infraštruktúry. Na každej ztroch strán bolo pri diskusii vidno záujem spájať spoločné sily, čo je mimoriadne dôležité najmä vdnešných ťažkých časoch energetickej krízy, ktorá neminula ani sektor športu. Som presvedčený, že dialóg medzi zainteresovanými subjektmi vBanskej Bystrici môže poslúžiť ako nasledovaniahodný príklad aj v ďalších krajských mestách," uviedol v tlačovej správe predseda správnej rady Fondu na podporu športu Ladislav Križan.

Fond je podľa neho pripravený pomôcť pri akomkoľvek zámere projekte športovej infraštruktúry. Ako pozitívny príklad uviedol nedávnu rekonštrukciu mestského mládežníckeho štadióna v mestskej časti Radvaň, na ktorú FnPŠ prispel sumou vyše 900-tisíc eur. "Som rád, že viaceré infraštruktúrne projekty, ktoré Fond na podporu športu vpriebehu roka podporil, sú vsúčasnosti už plne kdispozícii športovej verejnosti. Rekonštrukciou mestského mládežníckeho štadióna vBanskej Bystrici sa vytvorili výborné podmienky predovšetkým pre rozvoj mládežníckych futbalistov," dodal Križan.