Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šampióni extraligy Šepeľová a Ogurčák získali ocenenie MVP sezóny

Na archívnej snímke František Ogurčák. Foto: TASR

Skúsený smečiar Ogurčák, ktorý v sobotu oslávil 37. narodeniny, výraznou mierou prispel k premiérovému extraligovému titulu Komárna, v závere sezóny sa stal tiež Hráčom mesiaca marec.

Bratislava 28. apríla (TASR) - V siedmom ročníku ankety o najužitočnejších hráčov (MVP) volejbalovej extraligy mužov a žien triumfovali smečiari a kapitáni majstrovských klubov - František Ogurčák z Rieker UJS Komárno a Zuzana Šepeľová zo Slávie EU Bratislava. Hlasmi o tom rozhodli tréneri extraligových tímov, informoval oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Šepeľová priviedla "slávistky" k rekordnému 19. majstrovskému titulu a 12. domácemu double, sama sa tešila zo zisku štvrtého extraligového zlata. Ako jediná sa dvakrát v sezóne stala Hráčkou mesiaca - za výkony vo februári a apríli. "Je to veľká pocta a veľmi si to vážim, o to viac, že to nateraz bola pravdepodobne moja posledná sezóna doma, v Slávii. Chcela by som sa poďakovať všetkým trénerom, s ktorými som mohla spolupracovať - či už v Slávii alebo Snine - a najmä trénerovi Matušovovi, ktorý vo mňa veril počas celých šiestich rokov," povedala 21-ročná smečiarka, ktorá bola s 38 esami najlepšie podávajúcou a s 348 bodmi druhou najviac bodujúcou hráčkou súťaže.

Opora Slávie Šepeľová si na základe hlasovania trénerov vybojovala aj miesto v Dream teame sezóny, v ktorom sú aj ďalšie tri majsterky - obe brazílske posily nahrávačka Bruna Caixeta a blokárka Raquel Löff a univerzálka Darja Doluda. Zostávajúce tri pozície obsadili hráčky bronzového Volley project UKF Nitra - smečiarka Erika Bočkay, brazílska blokárka Caroline Godoi a libero Michaela Španková. V minulých ročníkoch už v ideálnej zostave boli z tohto menoslovu Španková (2017) a Šepeľová (2019).

Skúsený smečiar Ogurčák, ktorý v sobotu oslávil 37. narodeniny, výraznou mierou prispel k premiérovému extraligovému titulu Komárna, v závere sezóny sa stal tiež Hráčom mesiaca marec. "Toto ocenenie si veľmi vážim, je to pre mňa motivácia do ďalšej práce. Samozrejme, chcem sa poďakovať aj spoluhráčom a celému tímu, tento úspech patrí nám všetkým. Som veľmi rád, že náročná sezóna pre nás napokon dopadla úspešne a že sme pre Komárno získali historický titul," povedal 162-násobný slovenský reprezentant, ktorý pred dlhým legionárskym pôsobením v Taliansku a iných krajinách ešte ako mladík získal dva domáce tituly s Púchovom (2002, 2003).

Do ideálnej zostavy zvolili tréneri zástupcov piatich klubov. Majstrovské Komárno má okrem Ogurčáka v Dream teame aj blokára Filipa Mačuhu, zdolaný finalista TJ Spartak Myjava smečiara Erika Watzku a blokára Michala Zemana. Nahrávačský post obsadil Juraj Zaťko z VKP Bratislava, pozíciu univerzála Patrik Lamanec z VK KDS-Šport Košice a post libera Marián Vitko z TJ Slávia Svidník. Pre Zaťka je to už štvrtá účasť v Dream teame sezóny (aj 2016 - 2018), po druhý raz sú v ideálnej zostave ročníka Vitko (2017) a Lamanec (2019).



Víťazky ankety o najužitočnejšiu hráčku extraligy (MVP):

2021 Zuzana Šepeľová (Slávia EU Bratislava)

2019 Taylor Nelson (Slávia EU Bratislava)

2018 Romana Hudecová (Strabag FTVŠ UK Bratislava)

2017 Terézia Widerman (Slávia EU Bratislava)

2016 Barbora Koseková (Slávia EU Bratislava)

2015 Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava)

2014 Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava)



Víťazi ankety o najužitočnejšieho hráča extraligy (MVP):

2021 František Ogurčák (Rieker UJS Komárno)

2019 Jakub Ihnát (VK Prievidza)

2018 Marcilio Braga Da Silva (VK Prievidza)

2017 Marek Ludha (VKP Bystrina SPU Nitra)

2016 Martin Sopko st. (VK MIRAD PU Prešov)

2015 Andrej Patúc (Spartak VKP Komárno)

2014 Mikolaj Sarnecki (ŠK Chemes Humenné)



*V predčasne ukončenom ročníku 2019/2020 sa MVP extraligy nevyhlasovali.