Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šampióni z roku 2019 vstúpili do turnaja majstrov v Turíne víťazstvom

Americko-britská dvojica Rajeev Ram (hore vľavo) a Joe Salisbury počas zápasu červenej skupiny proti britsko-brazílskemu páru Jamie Murray, Bruno Soares na turnaji majstrov v Turíne 15. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Ako nasadené dvojky zdolali v zápase červenej skupiny turnajové sedmičky Brita Jamieho Murrayho a Brazílčana Bruna Soaresa.

Turín 15. novembra (TASR) - Americký tenista Rajeev Ram spoločne s Britom Joeom Salisburym úspešne vstúpili do deblového turnaja majstrov v Turíne. Ako nasadené dvojky zdolali v pondelkovom zápase červenej skupiny turnajové sedmičky Brita Jamieho Murrayho a Brazílčana Bruna Soaresa 6:1, 7:6 (5). Vo večernom dueli zdolal francúzsky tandem Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut kolumbijskú dvojicu Juan Sebastian Cabal, Robert Farah 7:6 (1), 6:4.

Nižšie nasadená dvojica stratila hneď svoj prvý servis a po strate ďalšieho poskytla Ramovi so Salisburym setbal, ktorý súperi využili. Druhý set bol oveľa vyrovnanejší a rozhodlo sa až v tajbrejku, v ktorom malo navrch americko-britské duo.

Prvý set zápasu medzi trojkami a päťkami turnaja bol veľmi vyrovnaný. V piatich gemoch dokonca podávajúcim neušla ani jedna výmena. K zvratu mohlo prísť za stavu 1:1, no Kolumbijčania nevyužili brejkbal a tak sa rozhodlo až v tajbrejku, v ktorom stratili tri zo štyroch podaní.

V druhom sete za stavu 4:3 šampióni z roku 2019 servis stratili, vzápätí o podanie prišli aj ich súperi. Pri mečbale nasadené trojky nezaváhali a pripísali si prvé víťazstvo na turnaji.

Deblový turnaj majstrov:


červená skupina

Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/V. Brit.-2) – Jamie Murray, Bruno Soares (V. Brit./Braz.-7) 6:1, 7:6 (5),
Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (Fr.-3) – Juan Sebastian Cabal, Robert Farah (Kol.-5) 7:6 (1), 6:4