Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Santiho Minu odsúdili na štyri roky za sexuálne zneužitie

Na snímke uprostred hráč Celty Vigo Santi Mina oslavuje gól v zápase 22. kola španielskej La Ligy vo futbale Atletico Madrid - Celta Vigo v Madride 8. februára 2021. Foto: TASR/AP

Mina na základe rozhodnutia súdu musí zaplatiť poškodenej 50.000 eur.

Vigo 4. mája (TASR) - Španielskeho futbalistu Santiho Minu odsúdili na štyri roky za sexuálne zneužitie ženy. Útočníka Celty Vigo zároveň zbavili obvinení zo znásilnenia, štátny prokurátor žiadal pre neho osemročný pobyt za mrežami. Informoval o tom denník Marca.

Mina na základe rozhodnutia súdu musí zaplatiť poškodenej 50.000 eur. Jeho údajný spolupáchateľ David Goldar z druholigovej Ibizy vyviazol bez trestu. Obaja zhodne vyhlásili, že trvajú na svojej nevine. Mina sa proti stredajšiemu verdiktu mieni odvolať.

Incident sa mal stať 18. júna 2017 v Mojacare v provincii Almeria v južnom Španielsku. Podľa žaloby mala žena vojsť do karavanu s Goldarom a Mina ju tam mal znásilniť. Jej právnik uviedol, že Goldar neurobil nič, aby tomu zabránil. V prípade figuroval ako komplic. Obžalovaní tvrdili, že žena so sexom súhlasila. V čase incidentu hral Mina za Valenciu, medzičasom sa 26-ročný útočník vrátil do rodného Viga.