Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Santos poprel, že by Ronaldo hrozil odchodom z tímu

Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo reaguje počas zápasu základnej H-skupiny Portugalsko - Uruguaj na majstrovstvách sveta vo futbale 28. novembra 2022 v katarskom meste Lusail. Foto: TASR/AP

Santos však priznal, že Ronaldo nebol šťastný, keď sa dozvedel o absencii v zostave.

Dauha 9. decembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa podľa slov trénera Fernanda Santosa nevyhrážal odchodom z MS v Katare po tom, čo chýbal v základnej jedenástke v osemfinále proti Švajčiarsku (6:1). Santos však priznal, že Ronaldo nebol šťastný, keď sa dozvedel o absencii v zostave.

Päťnásobného držiteľa Zlatej lopty nahradil útočník Benficy Lisabon Goncalo Ramos, ktorý strelil hetrik. Historicky najlepší strelec portugalskej reprezentácie sa na ihrisko dostal až v 74. minúte. "Cristiano z toho, samozrejme, nebol veľmi nadšený. Povedal mi: "Naozaj si myslíš, že je to dobrý nápad?" uviedol Santos podľa agentúry AFP deň pred štvrťfinálovým duelom proti Maroku.

Šesťdesiatosemročný kouč poprel, že by Ronaldo chcel odísť z národného tímu a vyzval médiá: "Je načase, aby sme prestali s týmito rozhovormi a kontroverziami. Oslavoval všetky góly, ktoré sme strelili. Je čas, aby ste ho nechali na pokoji, ako uznanie toho, čo urobil pre portugalský futbal," povedal Santos, ktorý odmietol uviesť, či zostavu zmení a na stretnutie s Marokom do nej vráti Ronalda.