Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Šarmírovi nevyšiel debut na lavičke Trnavy: Sme tu deň aj s cestou

Archívna snímka z prípravného zápasu AS Trenčín – Spartak Trnava, 29. mája 2020 v Trenčíne. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Chlapci si svoje odmakali, aj keď tam vidím isté rezervy, najmä po kondičnej stránke a musíme na tom postupne pracovať, uviedol Šarmír.

Senica 7. júna (TASR) - Futbalistom trnavského Spartaka nevyšla generálka na budúcotýždňový reštart nadstavbovej časti Fortuna ligy. V sobotnom prípravnom zápase, v ktorom absolvoval premiéru na lavičke "andelov" nový tréner Marián Šarmír, prehrali na ihrisku FK Senica 0:1. Jediný gól strelil dve minúty pred koncom po rohovom kope Tomáš Šalata.

Spartak nastúpil bez ľahšie zranenej trojice hráčov. K dispozícii neboli brankár Dobrivoj Rusov, stredopoliar Marko Tešija a útočník Allecks Godinho Alves. "Išli sme do zápasu s určitým zámerom, ktorý nám zhruba do 70. minúty vychádzal. Po prestriedaní už to bolo také rozhárané. Na to, že sme tu deň aj s cestou, som celkom spokojný. Chlapci si svoje odmakali, aj keď tam vidím isté rezervy, najmä po kondičnej stránke a musíme na tom postupne pracovať. To, čo sme si povedali, chalani plnili, najmä v organizácii a kompaktnosti. Rýchle protiútoky si však predstavujem inak zvládnuté a v tréningovom procese to musíme nacvičiť," uviedol pre klubový web Šarmír, ktorý sa ujal funkcie kormidelníka iba v piatok po odchode Portugalčana Ricarda Cheua.

Senica nastúpi v sobotu 13. júna v 1. kole nadstavbovej časti najvyššej slovenskej súťaže v skupine o udržanie doma proti Seredi. Trnava bude hrať v skupine o titul na trávniku Žiliny.