Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Saucermanov vlastenec nakopol súpera, Michalovce tak otočili skóre

Na snímke radosť hráčov Michaloviec po víťazstve nad Košicami vo 4. zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce v Košiciach 28. marca 2022. Foto: TASR – František Iván

Prehrou s Michalovcami 2:6 sa skončila sedemzápasová víťazná séria Košičanov a zároveň išlo o druhú prehru trénera Dana Cemana na ich striedačke.

Košice 29. marca (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odmietli koniec sezóny suverénnym víťazstvom v Košiciach. Vo štvrtom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nastúpili s nutnosťou zvíťaziť, v opačnom prípade by mali po sezóne. Aj zásluhou kuriózneho "vlastného" gólu košického obrancu Coltona Saucermana dokázali otočiť skóre a po triumfe 6:2 vrátili sériu do Michaloviec.

Košičania mohli už v najrýchlejšom možnom čase zavŕšiť postup do semifinále, no nestalo sa tak. Vo štvrtom súboji série síce viedli rýchlym gólom Briana Ihnačáka 1:0, no vlastnou nepozornosťou nakopli súpera. V 13. minúte sa schyľovalo ku košickej presilovke, brankár Košarišťan v snahe získať výhodu počas signalizovania trestu opustil bránku, no Saucerman do nej nepresnou prihrávkou zo stredného pásma poslal puk. Keďže v hokeji neexistuje vlastný gól, bol zásah pripísaný poslednému hráčovi Michaloviec, ktorý sa dotkol puku.

Paradoxne to bol práve útočník Matej Galbavý, ktorý spôsobil následnú presilovku Košíc. "Naživo som sa s niečím takým doteraz nestretol. Bol to zvláštny gól, ale presne taký sme potrebovali. V nedávnych zápasoch sme nemali šťastie a dnes nám to ten hore vrátil takýmto spôsobom," konštatoval Galbavý, pre ktorého to bol iba druhý gól v sezóne a zároveň prvý v drese Michaloviec. Na ďalší nečakal dlho, v 24. minúte tečoval strelu obrancu Dávida Mudráka a zvýšil už na 4:1. V tom čase už mali hostia vývoj zápasu pod kontrolou.

Naštartoval ich práve nešťastný "vlastenec" Saucermana, na ktorý ešte v prvej tretine nadviazali gólom Regendu. V prvej polovici druhej tretiny strelili štyri góly a bolo po zápase. Za 30 minút strelili dvakrát toľko gólov, čo za predošlé tri stretnutia dokopy. "Bol to typický zápas play off. Vlastne sme ani nič nezmenili, iba sme boli úspešní v útoku," povedal tréner Tomek Valtonen. Za presvedčivé víťazstvo bol rád aj útočník Dávid Buc, ktorý dvakrát prekonal Košarišťana a napokon ho vyhnal z bránky: "Zápas sme začali ospalo, ale inkasovaný gól nás nakopol. Začali sme hrať a prinieslo nám to ovocie. V tom musíme pokračovať. Dúfam, že sme si smolu vyčerpali už v predošlých zápasoch. Ja verím nášmu tímu, má svoju silu."

Jeho druhý gól v zápase znamenal významný moment v kariére 18-ročného košického brankára Patrika Jurčáka. Ten za stavu 1:6 vystriedal Andreja Košarišťana a absolvoval svoj extraligový debut. Počas 31 minút čelil 16 strelám a ani raz neinkasoval. "Bol to pre mňa náročný debut. Nečakal som, že sa to stane práve dnes. Povedal som si, že pomôžem mužstvu ako len budem vedieť. Keď chytíte prvú strelu, tak je to vždy lepšie. Mne sa to podarilo, nervozita opadla a chytalo sa mi lepšie. Napokon som nedostal gól a som za to rád. Žiaľ, nezvíťazili sme. Naďalej však vedieme v sérii a verím, že už vo štvrtok v Michalovciach ju ukončíme," poznamenal Jurčák.

Prehrou s Michalovcami 2:6 sa skončila sedemzápasová víťazná séria Košičanov a zároveň išlo o druhú prehru trénera Dana Cemana na ich striedačke. "Strelili sme rýchly gól, ale ukázalo sa, že nám to viac ublížilo. Potom sme mali menšiu koncentráciu do zápasu, inkasovali sme nešťastný gól a nezvládli sme ani ďalšie minúty. Michalovce si vytvorili tlak, no my sme ich nedokázali zatlačiť. Neblokovali sme strely, naopak, Michalovce hrali dobre a víťazstvo si zaslúžili. Boli lepší tím," povedal Ceman.