Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

SBL: Chorvát Bujas novým trénerom Iskry Svit

Na archívnej snímke hráči (Iskra Svit), vľavo bývalý tréner Róbert Ištvánik. Foto: TASR - František Iván

Iskra po zisku bronzu v sezóne 2020/2021 zaostáva v aktuálnom ročníku za očakávaniami. Klub sa po polovici základnej časti nachádza na 7. mieste s bilanciou 6 výhier a 9 prehier.

Svit 27. decembra (TASR) - Vedenie slovenského basketbalového klubu Iskra Svit sa rozhodlo zareagovať na výsledky tímu v aktuálnom ročníku Niké Slovenskej basketbalovej ligy vymenovaním nového trénera. Stal sa ním 35-ročný Chorvát Luka Bujas, Róbert Ištvánik zostáva pri tíme ako asistent trénera.

Bujas počas svojej trénerskej kariéry viedol v rodnom Chorvátsku Križevci, Škrljevo a Zadar. Ako asistent si vyskúšal pôsobenie v líbyjskom Al Attihad a naposledy bol koučom kolumbijského Corsarios de Cartagena. "Rozhodli sme sa rozšíriť realizačný tím. Dohodli sme sa na spolupráci s chorvátskym trénerom Lukom Bujasom. Róbert Ištvánik zostáva pri tíme, posúva sa na pozíciu asistenta trénera a bude aj trénerom tímu do 23 rokov, ktorý pôsobí v 1. lige, kde vystrieda mňa," citovala oficiálna klubová webstránka prezidenta klubu Jána Drobného.

Iskra po zisku bronzu v sezóne 2020/2021 zaostáva v aktuálnom ročníku za očakávaniami. Klub sa po polovici základnej časti nachádza na 7. mieste s bilanciou 6 výhier a 9 prehier. Bujas si odkrúti premiéru v pozícii hlavného trénera "medveďov" v stredu 29. decembra, keď sa jeho zverenci predstavia v rámci 16. kola na palubovke Handlovej.