Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

SBL: V Handlovej skončil Bujan, dal prednosť ponuke z Olomoucka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Handlová v úvode sezóny síce uspela v baníckom derby s Prievidzou, ale odvtedy ťahá šnúru piatich prehier v rade a je na poslednom mieste tabuľky.

Handlová 31. októbra (TASR) – Basketbalisti MBK Baník Handlová prišli o svojho trénera. Chorvát Tihomir Bujan sa rozhodol dobrovoľne opustiť lavičku a dať prednosť ponuke z českého BK REDSTONE Olomoucko.

Handlová v úvode sezóny síce uspela v baníckom derby s Prievidzou, ale odvtedy ťahá šnúru piatich prehier v rade a je na poslednom mieste tabuľky. Na rovnakej pozícii je v najvyššej českej súťaži aj Olomoucko, na konte však nemá ešte žiadnu výhru, len 6 prehier. Klub hľadal dlhší čas náhradu za dobre známeho Miljana Čuroviča, napokon siahol po chorvátskom koučovi pôsobiacom na hornej Nitre.

Ako uvádza oficiálna klubová webstránka Olomoucka, Bujan sa s Handlovou dohodol na predčasnom ukončení kontraktu. „Meniť v rozohranej súťaži trénera nie je nikdy jednoduché. Nechceli sme nič urýchliť, preto to chvíľu trvalo. Vyplatilo sa, pretože prichádza skúsený tréner, ktorý má za sebou úspešné sezóny a myslíme si, že jeho práca prinesie výsledky, ktoré si želáme,“ uviedol prezident Olomoucka Michal Pekárek.