Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Schmiedlová cestuje do Melbourne ako druhá náhradníčka

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Austráliu mám veľmi rada a teším sa, že ju nevynechám ani tento rok, povedala slovenská tenistka.

Dubaj 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová naberá z Dubaja smer Melbourne. Aj napriek prehre s Maďarkou Timeou Babosovou vo finále kvalifikácie na Australian Open má stále šancu zahrať si v hlavnom pavúku úvodného grandslamového turnaja roka. Túto možnosť jej otvára pozícia druhej náhradníčky, ktorú jej po ukončení kvalifikácie vyžrebovali.

"Ďakujem všetkým, ktorí mi počas kvalifikácie na prvý grandslamový turnaj roka držali palce. Bojovala som a urobila všetko, čo bolo v mojich silách. Kvalifikácia na Australian Open sa hrala netradične v Dubaji, čo bol veľmi zvláštny pocit. Nedalo sa plánovať, či odcestujem z domu na týždeň alebo na dva mesiace. Hralo sa tu inak ako v Austrálii a stále sme od Melbourne veľmi ďaleko. Hlavné však je, že som mohla naplno trénovať a hrať nejaké zápasy a turnaj," uviedla Schmiedlová pre webovú stránku stz.sk.

Na slovenskú reprezentantku sa aj napriek neúspešnej kvalifikácii predsa len usmialo šťastie: "V treťom kole kvalifikácie som síce prehrala s Maďarkou Babosovou, do Austrálie napriek tomu poletím. Bola som medzi top 4 hráčkami s najlepším renkingom vo finále kvalifikácie a medzi nimi sa žrebovalo poradie pre náhradníčky, tzv. lucky-loser. Skončila som tretia, jedna hráčka už bola odhlásená, takže teraz som druhá náhradníčka. Samozrejme, bola by som radšej, keby som s Babosovou vyhrala a riadne by som sa kvalifikovala, ale aj takto je to veľká šanca."

Z Austrálie už prišlo niekoľko správ o veľmi prísnej karanténe, ktorá na hráčov čaká. "Už v piatok letím z Dubaja do Melbourne spolu s trénerom. Mala by som mať možnosť nastúpiť aj na prvý turnaj pred grandslamom, čo by bolo super, lebo turnajov je teraz naozaj veľmi málo. Karanténa v Austrálii bude veľmi prísna, ale snažím sa to brať postupne deň za dňom. Trénovať, prispôsobiť sa čo najlepšie momentálnym podmienkam a mať každý deň môj systém na kurte aj mimo neho. Zariadim sa tak, aby mi to čo najlepšie vyhovovalo a dalo sa to zvládnuť aj v ťažšej situácii. Austráliu mám veľmi rada a teším sa, že ju nevynechám ani tento rok."